Takkeli Veysel gitti fötr şapkalısı geldi

Takkeli Veysel gitti fötr şapkalısı geldi

Takkeli Veysel gitti fötr şapkalısı geldiHalk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu’nun, memleketi Şarkışla’da bulunan ve kendisine benzemediği...

A+A-

Takkeli Veysel gitti fötr şapkalısı geldiTakkeli Veysel gitti fötr şapkalısı geldi

Halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu’nun, memleketi Şarkışla’da bulunan ve kendisine benzemediği iddia edilen heykelin yerine, Ankara’dan getirilen yeni heykel yerleştirildi.

Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, Âşık Veysel Parkı’ndaki heykelin yerine, oturur vaziyetteyken saz çalan, fötr şapkalı Âşık Veysel heykelinin konulduğunu söyledi.

Gültekin, sigorta ettirilen heykelin Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Atatürk Kültür Merkezi’nin bahçesinden getirtildiğini kaydetti.

Heykelin Kayseri-Sivas karayolunun Şarkışla girişinde bulunan parkta çevre düzenlemesi yapılmasının ardından ziyaretçilerin daha iyi görebilmesi için biraz daha ana yola yakın bir yere yerleştirildiğini ifade eden Kasım Gültekin, parkta yapılacak programlar için meydan oluşturulduğunu da belirtti.

Heykelin etrafının mozaik veya mermerle dekore edileceğini ve çevre düzenlemesi yapılacağını ifade eden Gültekin, eski heykelin  hizmet garajına konulacağını söyledi.

Âşık Veysel heykelinin temmuz ayında kaldırılarak yerine “ünlü ozana hiç benzemediği iddia edilen” heykel dikilmesi tartışmaya neden olmuştu. Medyada “Takkeli Âşık Veysel Heykeli” başlıklı haberler yer almıştı.

KAYNAK : MİLLİYET - SİVAS AA - 2 Kasım 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.