Taksi kavgası, Alevi-Sünni kavgasına döndü!

Taksi kavgası, Alevi-Sünni kavgasına döndü!

Taksi kavgası, Alevi-Sünni kavgasına döndü!   Şanlıurfa'da iki ailenin taksi durağı meselesi yüzünden iki gündür...

A+A-

Taksi kavgası, Alevi-Sünni kavgasına döndü!Taksi kavgası, Alevi-Sünni kavgasına döndü!
 
Şanlıurfa'da iki ailenin taksi durağı meselesi yüzünden iki gündür devam eden kavga, bugün alevi-sünni davasına dönüştü.

 
Olay Sırrın Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Polat ile Budak aileleri arasında bir süre önce mahallede yapılacak olan boş bir arazideki taksi durağı yerini Belediye'nin aşmış olduğu ihale sonucunda Polat ailesi aldı. Dün gece Polat ailesi ile Budak ailesi Sırın Karşıyaka Mahallesi'nde taşlı, sopalı ve bıçaklı kavgaya girişti. Olayda 3 kişi bıçakla yaralanırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Olmayla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan bir kişi tutuklandı. Taksi durağı meselesi iki aile arasında etnik çatışmaya dönüştü.

Olayı suni-alevi meselesi haline getiren taraflar kavga için bugün tekrar mahallede toplanmaya başladı. Budak ailesinden yaklaşık 200 kişilik grup Sırrın Mahallesi'nde toplanırken, olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi gönderildi. Polisin "dağılın" ihtarına uymayan gruba çevik kuvvet polisi biber gazı ile müdahale etti. Taraflar ara sokaklara dağılırken, polis gruba bu kez ellerindeki coplarla müdahale ederek grubu dağıtmak istedi.

Polisle grup arasında uzun süre arbede yaşandı. Yaşanan arbede sonucunda yere yatırılan şahısların ellerine arkadan kelepçe vurdu. Polis olayla ilgili olarak 20 kişiye gözaltına aldı. Olası bir olaya karşı Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet polisi Mahallede geniş güvenlik önlemi aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

MYNETHABER - İHA - 19 Ekim 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.