Taksim'de Basın Açıklaması ve Bildiri dağıtımı yapılacak

Taksim'de Basın Açıklaması ve Bildiri dağıtımı yapılacak

Taksim'de Basın Açıklaması ve Bildiri dağıtımı yapılacakTAKSİM'DE 8 KASIM MİTİNGİNE ÇAĞRI Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) tarafından...

A+A-

Taksim'de Basın Açıklaması ve Bildiri dağıtımı yapılacakTaksim'de Basın Açıklaması ve Bildiri dağıtımı yapılacak

TAKSİM'DE 8 KASIM MİTİNGİNE ÇAĞRI

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) tarafından 8 Kasım’da İstanbul Kadıköy Meydanında düzenlenecek olan “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” mitingine çağrı yapmak amacıyla 6 Kasım Cuma günü saat 12.00’de Taksim Tramvay Durağında kitlesel basın açıklaması ve bildiri dağıtımı yapılacak.

Yer : Taksim Tramvay Durağı - İstanbul    Tarih : 6 Kasım 2009 Cuma   Saat : 12.00

ABF'NİN AÇIKLAMASI :

Değerli Kurum Başkanlarımız,

Cemevleri’nin Yasal Statüye Kavuşturulması, Zorunlu Din Derslerinin Kaldırılması, Madımak Otelinin Müze Yapılması, Alevi Köylerine Zorla Cami Yapılmaması, Dergahlarımızın Alevilere İade edilmesi, Diyanetin Lagv Edilmesi talepleri ile “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” başlığı altında geçtiğimiz yıl, 7 Kasım 2008 tarihinde başlayan Büyük Alevi Yürüyüşü ve 9 Kasım’da 135 bin kişilik katılım ile  gerçekleştirdiğimiz Ankara- Sıhhiye Mitingimizin üzerinden bir yıl geçti..

Bu mitingimizin bin yıllık Alevi tarihinde bir milat olduğu, yerinden oynatılmadık taş bırakmadığı malumunuzdur.

Bu büyük olay; AKP Hükümetini; “Alevi Açılımı”, “Alevi Çalıştayı” sürecine zorunlu olarak sokmuş olmasına karşın; aradan geçen bu bir yıllık süre içerisinde hiçbir somut adımın atılmadığı da başka bir gerçektir.

Türkiye toplumunun önüne konulan Açılımlar ve yapılan Alevi Çalıştayları sürecinde Alevilik ve Alevilerle ilgili, ilgisiz birçok kurum ile Alevilik ve Aleviler tartışmaya açılmıştır. Çalıştay sürecinde Alevilik tanımlanmaya çalışılmış, Alevilerin taleplerine ilişkin hiçbir açılım sağlanmamıştır.

9 Kasım Mitingindeki taleplerimiz ile Alevi Bektaşi Federasyonu öncülüğünde 8 Kasım 2009 Pazar günü İstanbul Kadıköy meydanında; yapacağımız "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" mitingimizin kamuoyuna duyurmak üzere ABF Genel Başkanı Sayın Ali Balkız, AKD Genel Başkanı Sayın Tekin Özdil, PSAKD Genel Başkanı Sayın Fevzi Gümüş’ünde katılacağı kitlesel basın açıklaması ve  bildiri dağıtımına katılımınızı önemle rica ediyoruz.

Tarih: 06 Kasım 2009 Cuma

Yer  : Taksim Tramvay Durağı

Saat : 12.00 

KAYNAK : Alevihaber.com - 2 Kasım 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.