Taksim'de "Munzur Özgür Aksın" Diyenler Yürüdüler

Taksim'de "Munzur Özgür Aksın" Diyenler Yürüdüler

Taksim'de "Munzur Özgür Aksın" Diyenler YürüdülerTunceli Dernekleri Federasyonu “5 Haziran Dünya Çevre...

A+A-

Taksim'de "Munzur Özgür Aksın" Diyenler YürüdülerTaksim'de "Munzur Özgür Aksın" Diyenler Yürüdüler

Tunceli Dernekleri Federasyonu “5 Haziran Dünya Çevre Günü” kapsamında Tünel’den Taksim Meydanı’na kadar bir yürüyüş düzenledi.

Munzur Koruma Kurulu “Munzur Vadisi Milli Parkı”na yapılacak olan barajlara dikkat çekmek üzere her yıl düzenlediği yürüyüşlerden birini daha bugün (5 Haziran), Dünya Çevre Günü'nde İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirdi.

Taksim, Tünel’de saat 12:00'de toplanmaya başlayan grup “Munzur Özgür Akacak” yazılı pankartla yürüyüşe başladı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı, slogan, alkış ve zılgıtlarla süren yürüyüşü polis de uzaktan izledi.

Aralarında turistlerin de olduğu İstiklal Caddesi’nde yürüyenler zaman zaman yürüyüşe alkışlayarak destek verdiler.

Munzur özgür akacak”, “Munzur’a baraj istemiyoruz”, “Dersim onurdur onuruna sahip çık”, “Topraklar nehirler sermaye zehirler”, “Güneş rüzgar bize yeter” gibi çeşitli sloganlar atan kalabalık, nükleer santral, siyanürle altın aranması, çeşitli yerlerde yapılan barajları istemediklerini de sloganlarıyla ortaya koydular.

“5 Haziran Mücadele Günü olmalı”

Yaklaşık 45 dakikada Taksim Meydanı’na varan yürüyüşçüler ellerinde getirdikleri uzun pankartı yere bırakarak alkışlar ve sloganlar eşliğinde basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasını Munzur’u Koruma Kurulu üyesi Hasan Şen okudu.

Açıklamada Dünya Çevre Günü’nün anlam ve önemi vurgulandıktan sonra, bugünün “mücadele günü olması” gerektiği ifade edildi, çevre sorunlarının Dünya Bankası ve IMF politikaları sonucu ortaya çıktığı, AKP hükümetinin de bu politikaları uyguladığı belirtildi.

Açıklamada Munzur Vadisi’ne yapılacak barajların yol açacağı sorunlar ve suların altında kaybolacak değerlere vurgu yapıldı.

Şen okuduğu “Tunceli’de ‘doğal kültür’ olmadan ‘yaşam kltürü’ olamaz. Çünkü yaşamın alt yapısı ‘su ve dağdır’. Dünyada her ülke çevresel değerlerini korumaya çalışırken, biz de Türkiye’nişn ilk ve en büyük milli parklarından olan ‘Munzur Vadisi Milli Parkı’nı mutlaka korumalı ve ona zarar verecek olan bu projeleri hemen durdurmalıyız.” dedi. (MS/EZÖ)

Mustafa SÜTLAŞ / BİA Haber Merkezi - İstanbul - 5 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.