Tanıtım Rehberine Sivas Olaylarının Eklenmesi Tepki Çekti

Tanıtım Rehberine Sivas Olaylarının Eklenmesi Tepki Çekti

Tanıtım Rehberine Sivas Olaylarının Eklenmesi Tepki Çekti Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Sesob) Başkanı Beşir Köksal, Sivas'ın...

A+A-

Tanıtım Rehberine Sivas Olaylarının Eklenmesi Tepki ÇektiTanıtım Rehberine Sivas Olaylarının Eklenmesi Tepki Çekti
 
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Sesob) Başkanı Beşir Köksal, Sivas'ın Sektörel Firmalarının Yer Aldığı Tanıtım Rehberinde Madımak Oteli'nde Çıkan Olayların Anlatılmasına Bir Anlam Veremediğini Söyleyerek Rehberin Toplatılmasını İstedi.

Konuyla ilgili açıklama yayan SESOB Başkanı Beşir Köksal, Sivas'ta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkara yönelik olarak hazırlanıp dağıtımına başlanan ve Sivas'ın sektörel firmalarının yer aldığı rehberde Sivas olaylarının tekrar gündeme getirilmesini şiddetle kınadıklarını belirtti. Köksal, "Sivas'taki firmaların adres bilgileri ve reklamlarının yer aldığı rehberde Sivas olayları, rehberin sonundaki 'Festival ve Şenlikler' bölümüne konmuştur. Sivaslılar olarak hiçbir zaman tasvip etmediğimiz bu olayın hele hele de bir ticari rehberde tekrar hatırlatılmasına bir anlam veremedik" dedi.

2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen ve asla tasvip etmedikleri olayların Sivaslıları ve Sivas'ta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarı derinden üzdüğünün altını çizen Köksal, "Bizler esnaf ve sanatkarın temsilcileri olarak bu tür olaylara her zaman karşı olduğumuzu ve hiçbir zaman tasvip etmediğimizi her platformda söylüyoruz. Gittiğimiz her yerde de bu olay ile Sivas'ın çok zarar gördüğünü belirtiyoruz. Aradan yıllar geçmesine rağmen Sivaslılar olarak bu olayın hatırlatılmaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sivaslılar, yıllarca Alevisi ve Sünnisi ile birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyor. Bunun güzel örneklerinden biri de birlikte yapılan aşuredir" diye konuştu.

Birçok güzel örneklerin bulunduğu Sivas'ta yıllar önce meydana gelen bir olayın ticaret rehberinde yer almasını şiddetle kınadıklarını kaydeden Köksal, "Sivas'ta son yıllarda yaşanan birlik ve beraberlik her kesim tarafından takdir edilmektedir. Sivas sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve huzur kentidir. Dayanışma içerisinde Sivas'ın her alanda gelişmesi için çalışılırken, bu tür olayların tekrar gündeme getirilerek Sivas'ın olumsuz yönde tanıtılmasına asla fırsat vermeyeceğiz, vermek de istemiyoruz. Sivas'taki esnaf ve sanatkarımızın destekleri ve vermiş oldukları reklam ücretleriyle hazırlanan bu rehber, Sivas'ın tanıtımına da olumsuz yönde etki edecektir. Sivas'ın kötü yönde reklamını yapan firma yetkililerini göreve davet ederek bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. SESOB Başkanı Beşir Köksal, Sivaslılar'dan toplanan paralarla hazırlanan bu rehberin dağıtımının durdurulmasını ve yanlışlığın düzeltilmesini beklediklerini vurguladı.

İHA - ZAMAN  - 18 Ocak 2008

VİTRİN'E KÖTÜ MALZEME  
 
Bu Nasıl Sivas Vitrini. Bir Süredir Hazırlıkları Devam Eden Ve İlimizde Faaliyet Gösteren Firmalara Ait İş Rehberi Şeklinde Hazırlanan Çalışma Sona Erdi. Ancak Rehberi Eline Alan Firma Yetkilileri Son Sayfada Gördükleri Karşısında Şok Oldular. 
 
Bir süre önce çalışmalarına başlanan ve ilimizde hemen her sektörden firmalara ait bilgilerin yer aldığı sivas vitrini adlı katalog tamamlandı ancak katalogda yer alan firmaların temsilcileri son sayfaya geldiklerinde şok oldular.

Çağ grup adı altında ajans, tanıtım, bilişim ve kurumsal hizmetler sunan firma tarafından hazırlanan kataloğun son sayfasına kadar her şey gayet normal, ancak son sayfada bulunan belirli günler ana başlığının altındaki, festival ve şenlikler bölümünde, madımak oteli olayı şeklinde bir başlık yer alıyor.

Hiç kimsenin tasvip etmediği ve yaşanan olayların gündeme getirilmesinden duydukları rahatsızlıkları her vesileyle dile getiren sivas halkının inadına yapar gibi, hazırlanan iş rehberinde 2 temmuz olaylarına da yer verilmesi özellikle reklam veren firma yetkililerini çok kızdırdı.

Bu nasıl sivas vitrini diyen firma yetkilileri, sektörel firmalar kataloğunu hazırlayan çağ gruba ateş püskürdüler.

Firmalar kataloğunda, 2 temmuz olaylarına yer verilmesine öfkelenen sivas halkı, sivası alevisi ile sünnisi ile derin bir üzüntüye boğan bu olayların, festival ve şenlikler başlığı altında verilmesine de ayrıca tepki gösterdiler. Kendi paramızla ilimizin olumsuz reklamını yaptırdılar diyen firma yetkililerinden bazıları ödedikleri paraları geri talep edeceklerini ifade ettiler.

Sivas vitrini adı ile hazırlanan ve görenleri hayretler içerisinde bırakan iş rehberindeki hatasını, gelen tepkiler üzerine fark eden çağ grup yetkililerinin, dağıttıkları kataloglardan bir kısmını bazı sayfalarda yanlışlık olduğu gerekçesi ile geri toplatarak son sayfaları kestikten sonra firmalara iade ettikleri öğrenildi.
Yaşanan bu gelişmelerden sonra ilimizdeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin temsilcileri olan ticaret ve sanayi odası ile esnaf odaları birliği gibi sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarının ve kamuoyu önderlerinin nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu.
 
18 Ocak 2008
Kaynak : www.sivassrt.com

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.