Taraf yazarına Maraş katliamı cezası!

Taraf yazarına Maraş katliamı cezası!

Taraf yazarına Maraş katliamı cezası!Taraf gazetesi yazarı Melih Altınok bugün köşesinde Maraş katliamı ile ilgili yazdıklarından ötürü...

A+A-

Taraf yazarına Maraş katliamı cezası!Taraf yazarına Maraş katliamı cezası!

Taraf gazetesi yazarı Melih Altınok bugün köşesinde Maraş katliamı ile ilgili yazdıklarından ötürü tazminata mahkum oldu. Temyize gidecek olan Altınok köşesinde neler yazdı.

Taraf gazetesi yazarı Melih Altınok bugün köşesinde Maraş Katliamı davası ile ilgili olarak yazdığı yazılardan dolayı nasıl tazminata mahkum olduğunu yazdı.

Davanın temyiz sürecinde olduğunu hatırlatan Altınok şunları yazdı:

Cynara cardunculus

"Maraş Katliamı davasının bir numaralı sanığı Ökkeş Şendiller (Kenger) hakkında, yalnızca dönemin mahkeme kayıtlarına yer verdiğim yazımdan ötürü dört bin lira tazminat ödemeye mahkûm oldum.

Yargı süreci devam ediyor, itiraz hakkımı kullanacağım. Ancak Bay Kenger heyecanlanmış olmalı ki, geçen günlerde kimden ne kadar kazandığının listesini çıkartıp tehditkâr bir üslupla bunu basına duyurdu. Benden başka BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ve Pir Sultan Abdal Derneği'nden de tazminat kazanmış Bay Kenger.

Bu ülkede bir gazeteci kamu yayıncılığı ve evrensel ilkeler gereği sırf tarihi hatırlattığı için, üstelik de hakaret içermeyen bir yazısından ötürü parayla terbiye edilmeye çalışılacaksa, bu da tarihte hatırlatılır kuşkusuz.

Ama bedeli ne olursa olsun mezarlarında eşek dikeni (cynara cardunculus-kenger) bile bitmeyecek Maraş Katliamı faillerinin peşlerini ömrün boyunca bırakmayacağım.

Bu bireysel bir mesele de değil; her şeyden önce, 1978'de Maraş'ta sırf Alevi, solcu oldukları için, bizzat darbeciler tarafından sevk ve idare edilen faşistlerce katledilen ninelere, annelere ve süngüye geçirilen şuncacık bebelere karşı boynumun borcudur."

Melih Altınok'un Taraf gazetesinde kaleme aldığı yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

GAZETECİLER.COM - 7 Aralık 2010

İLGİLİ HABERLER :

Melih ALTINOK : Maraşlı eşekdikeni: Cynara cardunculus   

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.