Taraf'tan bir sansür daha!

Taraf'tan bir sansür daha!

Taraf'tan bir sansür daha!Sözde demokrat Taraf, 12 Eylül'de katledilen Güney'in ilanını yayımlamadı.Taraf Gazetesi’nin...

A+A-

Taraf'tan bir sansür daha!Taraf'tan bir sansür daha!

Sözde demokrat Taraf, 12 Eylül'de katledilen Güney'in ilanını yayımlamadı.

Taraf Gazetesi’nin Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) tarafından verilen ilanı sansürlemesinden sonra 12 Eylül darbecileri tarafından idam edilen Veysel Güney’e ilişkin ‘Yüzbaşı Burhan Erdem’e Vicdan Çağrısıdır’ başlığıyla verilen ilanı da anlaşma yapılmasına karşın yayınlamadığı öğrenildi.

12 Eylül darbecilerinin 10 Haziran 1981’de idam ettiği ve cenazesini ailesine teslim etmediği Veysel Güney’in cenazesinin bulunması ve yargılamanın yenilenmesi için Mersin 78’liler Derneği ve ailenin girişimleriyle başlatılan çabalar sonucu, Güney’in dava dosyasına ulaşılmış, 25 yıldır verilmeyen veda mektubu kamuoyuna açıklanmış, Güney’in mezarı olabileceği iddiasıyla Gaziantep Mezarlığı’nda üç ayrı mezar yerinde incelemeler yapılmış ancak net bir sonuca ulaşılamamıştı.

Konuya yeniden dikkat çekmek ve arama çalışmalarına ivme kazandırmak için www.veyseliariyoruz.net adresinde bir internet sitesi açılmış ve dava dosyasında Güney’in cenazesini teslim aldığı ancak aileye teslim etmediği belgelerle kanıtlanan Yüzbaşı Burhan Erdem’e hitaben kaleme alınan bir çağrı yayınlanmış, bu çağrı binlerce kişi tarafından imzalanmıştı.

Kampanyayı yürüten Mersin 78’liler Derneği yöneticileri, Birgün, Evrensel ve Taraf Gazeteleriyle Güney’in idamının 27. yıl dönümü olan 10 Haziran 2008’de imza metninin yayınlanması için görüşüp anlaşma sağlamalarına rağmen ilan Birgün ve Evrensel’de tam sayfa olarak yer almış, Taraf’ta ise yer bulamamıştı.

Görüşlerine başvurduğumuz dernek yöneticileri Taraf gazetesinden ilanın yayından kaldırılması ile ilgili her hangi bir açıklama yapılmadığını, gazetenin reklam servisi arandığında ise ‘teknik arıza olmuş’ yanıtının alındığını söylediler.

Kaynak: www.mersinyasam.com  - 7 Ağustos 2008

İLGİLİ HABERLER : Veysel Güney'i arıyoruz

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.