Tarikat sakallı şoförler İETT'ye yakışıyor mu?

Tarikat sakallı şoförler İETT'ye yakışıyor mu?

Tarikat sakallı şoförler İETT’ye yakışıyor mu?SON zamanlarda özellikle Anadolu yakasında Üsküdar-Beykoz-Paşabahçe-Çengelköy...

A+A-

Tarikat sakallı şoförler İETT’ye yakışıyor muTarikat sakallı şoförler İETT’ye yakışıyor mu?

SON zamanlarda özellikle Anadolu yakasında Üsküdar-Beykoz-Paşabahçe-Çengelköy vs. Boğaz hatlarında bazı belediye otobüsü şoförleri artık resmen Taliban mensuplarının bıraktığı tarikat tipi, göğüslerinin altına kadar inen sakallarla görev yapmaktadırlar.

Bunlardan bazıları bunun yönetmeliğe uygun olup olmadığını soran gazete muhabirine "Seni kafir sonunuz gelecek" diye bağırıp saldırganlaşacak kadar işi ileri götürmüşlerdir. Önce sünnet sakalı derken şimdi belediye otobüsü şoförleri resmen Taliban sakalları ve şalvar şeklinde üniforma pantolonlar giymeye başlamıştır.

Söz konusu olan özel halk otobüsü olsaydı bir şey demezdim ama belediye otobüsü şoförlüğü kılık kıyafet yönetmeliğine sahiptir ve bu şekilde sakal bırakmalarına hangi yönetmelik izin vermektedir? Bir vatandaş olarak vergilerimizle yaşayan İstanbul’da tarikat sakallı belediye şoförleri görmek beni çok üzüyor. Öte yandan bunu gidip de İETT amirliğine sorduğumda kötü muamele göreceğimi biliyorum. Bu durum aslında bir şeylerin hazırlığıdır. Yani kötü şeylerin. Yarın çarşaflı belediye memurlarına hazırlıyorlar bizi. Topluma ışık tutan bir gazeteci ve köşe yazarı olarak bu duruma kimin göz yumduğunu köşenizden Büyükşehir ve İETT başkanlarına sormanızı rica ediyorum. (Hasan CEYLANER)

Yalçın BAYER

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy79308 = 'ybayer' + '@';

addy79308 = addy79308 + 'hurriyet' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

var addy_text79308 = 'ybayer' + '@' + 'hurriyet' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

( '' );

79308 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


HÜRRİYET - 17 Nisan 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.