Tarikat üssüne 2B vurgunu!

Tarikat üssüne 2B vurgunu!

Tarikat üssüne 2B vurgunu!Çavuşbaşı’ndaki tarikat gerçeğinden sonra vurguncuları da belgeledik!25 bin nüfuslu Çavuşbaşı’ndaki yaklaşık 10 bin...

A+A-

Tarikat üssüne 2B vurgunu!

Çavuşbaşı’ndaki tarikat gerçeğinden sonra vurguncuları da belgeledik!

25 bin nüfuslu Çavuşbaşı’ndaki yaklaşık 10 bin binanın tamamı tapusuz. Hiçbir binanın imar ve iskanının olmadığı beldede, orman köylüsünün üzerindeki araziler muhtardan zilyet devri yapılarak kolayca el değiştirebiliyor. Orman ile arasında sadece tel örgülerin bulunduğu Çavuşbaşı’ndaki kaçak yapılaşmanın sona ermesi için Belediye Başkanı da dahil herkes 2B yasasının çıkmasını bekliyor. Onlardan biri de Baklacı Mahallesi’nde 10 bin metrekarelik bir arazi satın alan Rizeli işadamı İsmail Yılmaz. 1998’de 250 bin YTL’ye aldığı arazi üzerine kendisi, abisi ve babası için toplam 3 adet villa yapan Yılmaz, “2B yasası çıkarsa biz de tapumuzu alırız. Bu şekilde kaçak duruma düşmekten kurtulmuş oluruz” diyor.

‘Burası Rize gibi yeşil’

Daha önce Bostancı’daki villalarında oturan İsmail Yılmaz, araziyi alış öyküsünü şöyle anlatıyor: “Bostancı’daki villaya sığmıyorduk. Burası Rize gibi yeşil, doğanın içinde olduğu için beğendik. 1998 yılında orman köylüsünden 10 bin metrekaresini 250 bin YTL vererek aldık. Devlet köylüye bir hak tanımış ve orman vasfını kaybetmiş alanları vermiş. Köylüler de bu arazi haklarını muhtarlıktan zilliyetle başkasına devretmiş. Biz buraların tapusu olmadığı için satış daha sağlam olsun diye noterden yaptık. Burası boş, dikenlik bir alandı. Aylarca temizlenmesi için uğraştık.”

‘Orman yıllar önce bitmiş’

Arazi içine kendisi, kardeşi ve babası için 350’şer metrekarelik 3 villa yapan İsmail Yılmaz, değeri yaklaşık 500 bin YTL olan bir villanın 2B yasası çıktığı takdirde 700 bin YTL’ye ulaşacağını tahmin ediyor: “Villaları yaptıktan sonra elektrik-su hemen, doğalgaz ise 2 yıl önce bağlandı. Her yıl belediyeye emlak vergimizi veriyoruz. 2B yasasının çıkmasını istiyoruz. Çünkü burası orman özelliğini kaybedeli yıllar olmuş. 2B çıkarsa bir değer tespit komisyonu kurulur. Herhalde o zaman en az 300 bin dolar verip tapumuzu alabiliriz. Bir villanın değeri de 700 bin YTL olur.”

Bakan ve vekillerin de villaları var

Çavuşbaşı ünlü isimlerin de tercihi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan 16 Haziran 1997’de Çavuşbaşı’nda 283 ada ve 6 parseldeki araziyi aldı. Kumarhaneciler kralı Ömer Lütfü Topal cinayeti nedeniyle 2000’de gözaltına alınıp öbür boyu hapse mahkum edilen Sami Hoştan’ın da Yavuz Selim Mahallesi’nde yüksek duvarlar arasında villası bulunuyor. AKPET Şirketler Grubu Başkanı Ali Aytemiz’in Çiftlik Mahallesi sınırları içerisinde Çamlık mevkiindeki ‘Ali Baba Çiftliği’ tüm ihtişamıyla yükseliyor. Gencallar mağazalarının sahibi Hikmet Gencal ve Huzur Giyim’in ortaklarından Bahadır Gencallar’ın villaları da yine Çavuşbaşı’nda. Çavuşbaşı’nda oturan diğer ünlü isimler ise Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz ve Tayyar Altıkulaç, AKP eski milletvekili Ali İbiş, CHP eski milletvekili Mustafa Özyurt, eski Anap milletvekilleri Ekrem Pakdemirli, Şadan Tuzcu...

YÜZME HAVUZU VE MEYVE BAHÇESİ VAR

Çavuşbaşı’ndaki belki de en gösterişli villalar İsmail Yılmaz’a ait. Uzaktan bakıldığında bir tepenin yamacında yükselen taraçalı yapı görkemi ve yüzme havuzuyla hemen dikkat çekiyor. Yılmaz “Arazinin alt bölümünde yer alan yeşil boyalı yapıya inşaat malzemelerini koyuyoruz. Arada kalan bölüme ise meyve ağaçları diktik, bahçe yaptık. Taraçanın 2’nci kısmında yer alan bölümü de misafirlerimiz için dinlenme alanı olarak kullanacağız” diyor.

Tülay ŞUBATLI / HABER MERKEZİ

Foto: Burak KARA

VATAN - 9 Mayıs 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.