'Tarikata yol' iddiasına araştırma izni çıkmadı

'Tarikata yol' iddiasına araştırma izni çıkmadı

'Tarikata yol' iddiasına araştırma izni çıkmadı   AKP'lilerin mahalle olduğunu söylediği yer için Menzil tarikatının...

A+A-

'Tarikata yol' iddiasına araştırma izni çıkmadı'Tarikata yol' iddiasına araştırma izni çıkmadı
 
AKP'lilerin mahalle olduğunu söylediği yer için Menzil tarikatının internet sitesinde Bilvanis Köyü deniyor. AKP'li Çetintürk "Bu ülkede tarikata mensup kişiler yaşayamaz mı?" dedi. 
 
DHA - ESKİŞEHİR - Sivrihisar yakınlarında bir tarikat köyüne Özel İdare tarafından yol yapıldığı iddiası Eskişehir İl Genel Meclisi toplantısında AKP'li ve DSP'li üyeler arasında tartışma çıkardı. AKP'li Harun Çetintürk, "Bu ülkede tarikata mensup kişiler yaşayamaz mı?" dedi.

Eskişehir İl Genel Meclisi'nin dünkü toplantısında DSP'li üye Mehmet İlhan, Sivrihisar ilçesine bağlı Aşağıkepen Köyü yakınlarındaki Menzil Tarikatı'na ait olduğu öne sürülen çiftliğe özel idare tarafından yol yapıldığını öne sürdü ve soru önergesi verdi. Önerge üzerine söz alan AKP'li İl Genel Meclisi üyesi Çetintürk, "Biz herkese hizmet götürüyoruz. Bu olayın gündeme getirilmesi hizmetin önüne geçmek için yapılmış bir harekettir. Bu memlekette tarikat mensubu kişiler yaşayamaz mı?" diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Darcan, söz konusu yerin Sivrihisar ilçesi'ne bağlı Aşağıkepen Köyü'ne bağlı bir mahalle olduğunu, oradaki yolun en az 15 yıl önce yapıldığını öne sürdü. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Odabaşı, söz konusu yolun altı kilometre olduğunu belirterek "Bu yer için Özel İdare'den değil, Köydes Projesi kapsamında Ankara'dan gelen parayla 30 bin YTL harcanmıştır. Diğer bütün harcamalar mahalle halkı tarafından yapılmıştır" diye konuştu. Konuşmaların ardından soru önergesi AKP'li üyelerin oyçokluğu kabul edilmedi.

Yol kenarına tabela

Daha çok, Adıyaman, Siirt ve Bitlis gibi illerde varlığını sürdüren Menzil tarikatının Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi yakınlarına Bilvanis adıyla köy kurmak için çalışmalarını sürdürdüğü ileri sürülüyor. Eskişehir İl Genel Meclisi'nde çiftliğin Aşağıkepen Köyü'ne bağlı bir mahalle olduğu açıklanırken yol kenarındaki Bilvanis tabelası dikkat çekti. Menzil tarikatının internet sitesinde söz konusu yerden 'Sivrihisar yakınlarındaki Bilvanis Köyü' olarak söz ediliyor.

FOTOĞRAFLAR: DHA
RADİKAL - 9 Şubat 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.