Tarikatta 7 kurşunla mesaj

Tarikatta 7 kurşunla mesaj

Tarikatta 7 kurşunla mesajİsmailağa cemaatinin liderinin yattığı hastane kurşunlandı İsmailağa Camii Cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun...

A+A-

Tarikatta 7 kurşunla mesajTarikatta 7 kurşunla mesaj

İsmailağa cemaatinin liderinin yattığı hastane kurşunlandı

İsmailağa Camii Cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun tedavi amacıyla bir aydır yattığı hastane önceki gün silahla tarandı. Saldırı sırasında hastane binasının camları kırılırken Ustaosmanoğlu’nun otomobili de isabet aldı.

Maltepe’de bulunan Darülşafaka Vakfı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi binası 15 Ekim 2007 gecesi 03.00 sıralarında kimliği belirlenemeyen kişilerce kurşun yağmuruna tutuldu. Bunun üzerine İsmailağa Camii Cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hastalığı sebebiyle yaklaşık bir aydır yatarak tedavi gördüğü hastaneye yapılan saldırı sonrasında polis alarma geçti.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede hastane binasına 5 kurşun isabet ettiği bir hastane çalışanın aracına 3, Ustaosmanoğlu’nun otomobilinin de bir kurşun isabet ettiği anlaşıldı. Ustaosmanoğlu’nun saldırı sırasında yara almadığı sadece silah seslerini duyduktan sonra hemşirelere ne olduğunu sorduğu belirtildi.
     
Saldırganların kaçmayı başardığı saldırının Mahmut Ustaosmanoğlu’na karşı yapılmış olma ihtimali üzerine Terörle Şube Müdürlüğü ekiplerince olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. İsmailağa Cemaati üyelerinin ise saldırıdan sonra hastane çevresinde 24 saat nöbet tutmaya başladıkları belirtildi.
     
Yetkililer 9 mm çapında 9 kurşun kullanılan olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü saldırının amacının belirlenmesi ve saldırganların yakalanması için çalışmaların devam ettiğini belirttiler.
     
İsmailağa camii cemaati 3 Eylül 2006 imam Bayram Ali Öztürk’e düzenlenen saldırıyla gündeme gelmişti. Sabah namazı sırasında meydana gele olayda cinayeti işleyen Mustafa Erdal’da Camii cemaati tarafından linç edilmişti. Saldırı olayından sonra soruşturma başlatan polis yüzlerce kişinin ifadesine başvurmuş linç girişimine katıldıkları iddia edilen çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.
     
ELVAN EZBER İstanbul
18 Ekim 2007 / Perşembe - MİLLİYET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.