Tarsus'ta Aşure Gününe Yoğun İlgi

Tarsus'ta Aşure Gününe Yoğun İlgi

Tarsus'ta Aşure Gününe Yoğun İlgiPİR SULTAN Abdal Kültür Derneği (PSAKD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 13.sü...

A+A-

Tarsus'ta Aşure Gününe Yoğun İlgiTarsus'ta Aşure Gününe Yoğun İlgi

PİR SULTAN Abdal Kültür Derneği (PSAKD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 13.sü gerçekleştirilen Aşure Günü, dün yapıldı.

Derneğin Abacı İşhanında bulunan şube binası önünde gerçekleştirilen Aşure Günü’ne CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Yenice Belediye Başkanı Veli Serin, TÜRKAV Başkanı Rıza Nur Fenk, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, üyeler ve vatandaşlar katıldı.

Duaların okunması ve aşurenin karıştırılmasının ardından bir konuşama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Hasan Güvendir, Muharrem Orucu’nun Alevi Bektaşileri arasında ayrı önemi ve anlamı olduğunu vurgulayarak, “Çünkü 10 Muharrem 61 günü, 72 sahabesiyle birlikte İmam Hüseyin Kerbela’da Yezid tarafından şehit edilmiştir” diye konuştu.

Güvendir, “Alevi inancının bütün değerlerini hiçe sayarak Muharrem Ayı’nın iftar şovuna dönüştüren AKP’ye biz Aleviler ilgi göstermedi… 11 Ocak günü beş yıldızlı Ankara Bilkent Oteli’nde gerçekleştirilen toplu iftar yemeğinde, Aleviler dışında neredeyse herkes vardı” dedi.

Güvendir, Alevi öğrencilere inançlarından dolayı baskılar yapıldığının altını çizdi.

Konuşmaların ardından misafirlere Aşure ikramında bulunuldu. Ardından Semah gösterisi sunuldu.

28 Ocak 2008
www.tarsushaber.com

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.