Tay tay tartışması

Tay tay tartışması

‘Tay tay’ tartışması   Alevilerle satanistleri eş tutan Özbayrak, yargı organlarından “sonu tay’la biten mahkemeler”...

A+A-

‘Tay tay’ tartışması ‘Tay tay’ tartışması 
 
Alevilerle satanistleri eş tutan Özbayrak, yargı organlarından “sonu tay’la biten mahkemeler” diye söz edince ortalık karıştı

Geçen hafta Alevilerle satanistleri eş tutan Özbayrak, yüksek yargı organlarından “sonu tay’la biten mahkemeler” diye söz etti. AKP’li Özbayrak “Bu kurumlarda çürük elmalar var” deyince tartışma büyüdü

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak ile MHP ve CHP’li üyeler arasında yargı kurumlarının isimlerinin son hecesinde bulunan “tay” kelimesi sebebiyle tartışma çıktı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülürken söz alan AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, “Adli sistemin dışarıdan görüntüsü son derece kaotik. Sonu ’-tay’la biten bir çok mahkeme ve bunların içinde de yığınla daire... Ancak, bu mahkemeler ne iş yapar, hangi davalara bakar, bunlara nasıl müracaat edilir, ne tür hizmet sunarlar, doğrusu benim meçhulüm” dedi. Özbayrak, her meslek ve toplulukta görülebilen “çürük elmaların” bu meslekte de zaman zaman görülebildiğini belirterek, “Bu tür çürük elmaların” adalet kurulu bünyesinden çıkartılmasını istemesi üzerine tartışma yaşandı.

‘Tay tay diye gidiyorsun’

Tartışmada şu diyaloglar yaşandı:

* Mehmet Günal (MHP): ’Tay’ diye başladın, ’tay’, ’tay’ diye gidiyorsun.

* Gürol Ergin (CHP): O ’tay’ nereden çıktı ya?

* Başkan Sait Açba: Değerli arkadaşlar, değerli arkadaşlar, lütfen... Böyle bir görüşme usulümüz yok.

*Mehmet Günal: O zaman çürük elmalar diye üç tane ’tay’. Böyle bir şey var mı?

* Gürol Ergin: ’Tay’ diye küçültemezsiniz. O sizi küçültür.

*AKP sıralarından: Küçültme niyeti yok. Sonu ”tay“, ”tay“ diye bitiyor demenin ne mahzuru var ki?

* Gürol Ergin: Ayıp diye bir şey var ya! Sayın Başkan, sizin müdahale etmeniz lazım. ”tay“, ”tay“, diyerek, Danıştay’a, Sayıştay’a, Yargıtay’a hakaret ediyor, hakaret resmen.

* Mevlüt Aslanoğlu: Sayın Başkan, aynen ifade ”tay“, ”tay“ oldu.

* Gürol Ergin: Siz orada sessiz kalamazsınız Başkan.

* Sait Açba: Değerli arkadaşlar, lütfen, lütfen...

* Gürol Ergin: Daha önce de Alevi yurttaşları satanistlerle eş tutmuştu bu arkadaş.

Militanlık suçlaması

Muhalif milletvekilleri Özbayrak’ın özür dilemesini istedi. Ancak Başkan Açba, konuşmaya devam etmesini isteyince Özbayrak’ın, ”Valla, bu militanlar arasında nasıl konuşacağım?“ sözleri tartışmayı yeniden alevlendirdi. CHP’li Ergin, ”Terbiyeli konuş “ dedi. CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı da, ”Militan kendinizsiniz“ dedi. Özbayrak’ın konuşması üzerine Başkan Sait Açba, Özbayrak’tan sözleriyle ilgili gerekli düzeltmeyi yapmasını istedi.

Özbayrak, Başkan Açba’nın uyarısı üzerine, “Düzeltiyorum. Eğer incinen varsa özür diliyorum” diyerek ifadesini düzeltti. Komisyonda tartışmaların sürmesi üzerine Başkan Sait Açba “Değerli arkadaşlar, zaten oturuma ara verme durumundayız” dedi. Bu sözler üzerine CHP’li Gürol Ergin’in “Ver de kurturalım” demesi salonda gülüşmeye yol açtı. Açba, oturuma ara verdi. Tartışmaların bitmemesi üzerine Başkan Açba oturuma ara verdi.

VATAN - 09.11.2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.