TBB: Yargıya haksız, gereksiz saldırılar var

TBB: Yargıya haksız, gereksiz saldırılar var

TBB: Yargıya haksız, gereksiz saldırılar var Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, ''Haksız, gereksiz ve anlamsız...

A+A-

TBB: Yargıya haksız, gereksiz saldırılar varTBB: Yargıya haksız, gereksiz saldırılar var
 
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, ''Haksız, gereksiz ve anlamsız bir biçimde yargıya saldırılar var'' dedi.

Özok, Trabzon'da Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can'ı ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Kaya Güleç'i makamlarında ziyaret etti.
 
Özok, ziyaretlerden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerinin son günlerde yaşanan olaylarla ilgili hiçbir konuda, herhangi bir beyanda ve açıklamada bulunmadıklarını belirterek, Anayasa ve Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) bu konularla ilgili çok açık hükümlerin olduğunu hatırlattı.

Anayasa ve TCK'da bu konularla ilgili çeşitli yaptırım ve müeyyideler bulunduğunu kaydeden Özok, "Bütün bunlara rağmen haksız, gereksiz ve anlamsız bir biçimde yargıya saldırı var. Verilen karar son derece sığ bir biçimde eleştiriliyor. Bunlar son derece yanlıştır. Bunları asla uygun bulmuyoruz" dedi.
 
"Yargıyı tahrip edeceğini düşünüyoruz"
 
Özdemir Özok, "Bu aslında sadece Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararla kalmayacak, yerel mahkemeler de dahil artık verilen kararlar tartışılmaya başlanacak. Onun için gerçekten sorumlu ya da sorumsuz, yetkili ya da yetkisiz insanların yargıyla ilgili beyan ve davranışlarında son derece dikkatli olmaları gerektiğini öneriyoruz. Bu gelişmelerin Türk yargısı, Türkiye'deki hukuk devleti anlayışı ve hukukun üstünlüğü anlayışına çok büyük zararlar vereceğini ve yargıyı tahrip edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.
 
Açıklamasında, Anayasa Mahkemesi üyelerinin işlerinin kolaylaştırılması gerektiğini ifade eden Özok, "Bu kadar üzerlerine gitmenin hiçbir yararı olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararı hukuk devletinin içerisinde ve o kurallar çerçevesinde verilmiş bir karar olarak görüyoruz. Herkese kararı bu anlayışla değerlendirmesini ve ona göre gereğini yapmasını öneriyoruz" dedi.

CNNTURK - 13 Haziran 2008 Cuma

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.