TBMM Başkanı Şentop Alevilerle İlgili önergeleri reddetmeye devam ediyor!

TBMM Başkanı Şentop Alevilerle İlgili önergeleri reddetmeye devam ediyor!

TBMM Başkanı Şentop, Alevilerle ilgili verilen birçok önergeyi reddetmesinin son örnekleri, İstanbul Milletvekili Zeynel Özen'in Malatya katliamını araştırma önergesinin ve Dersim'de katledilenlerin anılmasına dair kanun teklifinin reddedilmesi oldu.

A+A-

Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı nedeniyle istifa etmesinin ardından, MHP ve AKP milletvekillerinin desteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına seçilen Mustafa Şentop, din dersleri, diyanet ve Alevi katliamlarıyla ilgili verilen birçok önergeyi reddetmesinin son örnekleri, HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen'in Malatya katliamı ile ilgili araştırma önergesi ve Dersim'de katledilenlerin anılmasıyla ilgili kanun teklifi oldu.

malatya-katliami.jpg

 

Malatya Katliamı ile ilgili mahkeme tutanaklarına dahi geçen iddianamelerle ilgili bazı ifadeleri "yaralıyıcı" olarak kabul etmediği cümleler şu ifadelerden oluşmakta.

- (5. Paragraf- 5. ve 6 Cümleler) Yapılan araştırmalarda bu paketlerin Muharrem Şemsek'in başında olduğu Atom Enerjisi Kurumunda çalışan bir ekip tarafından gönderildiği anlaşılır. Çünkü o dönemde böylesi bir gelişmiş düzeneğin sadece bu kurum tarafından hazırlanabileceği tespit edilmiştir.

- (6. Paragraf- 2. Cümle) Güvenlik güçleri günlerce saldırılara ve katliama seyirci kaldı

malatya-katliami-2.jpg

malatya-katliami-3.jpg

4 Mayıs'ın Dersim Katliamında yaşamını yitirenleri anma ve yas günü olmasına dair verilen kanun teklifinin şu aşağıdaki dilekçe ile reddedildiği duyuruldu.

dersim-katliami-001.jpg

 

Özen daha önce kamuoyuna yaptığı açıklamada TBMM Başkanlığının asıl reddetme gerekçesinin "İçtüzükte belirtilen dayanaklardan yoksun bir tahammülsüzlük" olduğunu söyleyerek tepki göstermişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.