TBMM Başkanı Toptan, Fethullah Gülen'den alıntı yaptı

TBMM Başkanı Toptan, Fethullah Gülen'den alıntı yaptı

TBMM Başkanı Toptan, Fethullah Gülen'den alıntı yaptı       Onursal Başkanlığı'nı Fethullah Gülen'in...

A+A-

TBMM Başkanı Toptan, Fethullah Gülen'den alıntı yaptıTBMM Başkanı Toptan, Fethullah Gülen'den alıntı yaptı    
 
Onursal Başkanlığı'nı Fethullah Gülen'in yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın iftarına katılan TBMM Başkanı Köksal Toptan gecede yaptığı konuşmada Gülen'in sözlerine atıf yaptı.
     
Toptan, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın dün Yeşilköy'deki İstanbul WOW Convention Center'da verdiği iftar davetine katıldı. Türkücü Burhan Çaçan'ın okuduğu ezanla başlayan iftar yemeğinin ardından vakfın çalışmalarıyla ilgili barkovizyon gösterisi sunuldu. Burada Fethullah Gülen'in 1996 yılındaki bir konuşmasına da yer verildi. Ardından "Mevlana'nın İzinde Barış ve Hoşgörü Olimpiyatı"nda dünya ikinciliğini kazanan İzmir Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Yağmur Turan da kısa bir konuşma yaptı.

Avcılar Fatih Koleji öğrencilerinin gösterisinden sonra sahnede oluşturulan Türkiye haritası üzerinde konuşan Toptan, "İçimizin dağlandığı günlerden geçiyoruz. Yeryüzüne sevgilerin yağdığı bir mübarek ayda fidan gibi çocuklarımızın hain pusulara düşürülmek suretiyle öldürülmesi, sebebi ne olursa olsun anlaşılabilir, affedilebilir, hazmedilebilir bir şey değildir. Bu vahşeti işleyenler, şayet bu yolla Türkiye'nin geleceğini, aydınlık yarınlarını gölgelemek, karartmak gibi bir hesap içindeyseler, yanılıyorlar. Fethullah Gülen hoca efendinin dediği gibi; Gelecekte medeniyetin bir reji odası olacaksa, o odada bizim bu çocuklarımız olacaktır" dedi.
     
Terörün sevgisi ve hoşgörüsü olmadığını ifade eden Toptan, "Onların kalplerinin köşesinde Yağmur'un söylediği dizelerden bir gram yok mu? Ama biz hoşgörü ve sevgiden vazgeçemeyiz. Hoca efendinin dediği gibi, biz o adımları atmaya devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki atılacak her adıma koşarak gelecek milyonlarca insan vardır" diye konuştu.
     
İftar yemeğine, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İKÖ Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva, basın, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

ŞAKİR AYDIN İstanbul
10.10.2007 - MİLLİYET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.