TBMM kürsüsünden Fetullah Hoca'ya AKP övgüleri

TBMM kürsüsünden Fetullah Hoca'ya AKP övgüleri

TBMM kürsüsünden Fetullah Hoca'ya AKP övgüleri ANKARA - TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li Nur Serter'in, "Işıkevleri...

A+A-

TBMM kürsüsünden Fetullah Hoca'ya AKP övgüleriTBMM kürsüsünden Fetullah Hoca'ya AKP övgüleri

ANKARA - TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li Nur Serter'in, "Işıkevleri gizli bir örgüt olarak faaliyet gösteriyor" sözlerine tepki gösteren AKP milletvekilleri Fethullah Gülen'e övgüler sıraladı. AKP'li Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, "Bir insanın aydınlanmadan, nurdan, ışıktan bu kadar korktuğuna ilk defa şahit oluyorum" dedi.

TBMM Genel Kurulu'ndaki Bayındırlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı bütçelerinin görüşmelerinde söz alan CHP'li Serter şöyle konuştu:

"Üniversiteleri bir yandan tarikatlar, bir yandan da Işıkevleri kuşatmıştır. Fethullah Gülen 'Işıkevlerinin Allah'ın verdiği izinle giderek yayılacağını, dünyanın her tarafının mescitle donatılacağını' söylüyor. Işıkevleri gizli bir örgüt olarak faaliyet gösteriyor. Milli Eğitim Bakanı'nın Fethullah Gülen'e hayranlığını, yazılarından okuduk; 'Devrimci, elinde bıçak, belinde silah olan biri değil, elinde kalem kalbinde iman. Muhterem Hocaefendi okullar açarak eğitime katkıda bulunuyor' diyor. Gülen'i öve öve bitiremeyen bir bakanın önlem almasını beklemiyoruz. Bazı endişeler taşımamız doğaldır."

'Kıymetini bir CHP anlamadı'

Söz alan AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Gülen okulları için, "Türkiye'nin medarı iftiharıdırlar. Marşımızı, bayrağımızı, Atatürk'ü anlatan okullardır. Bu okulların kıymetini Özal, Demirel, Ecevit, Rusya, Moğolistan, Kenya, Uganda anladı, bir tek bizim CHP anlamadı. Türkiye'deki tüm okullar devletin gözetimindedir. 28 Şubat'ın en yoğun döneminde kaç yurt kapandı, kaç okul hakkında işlem yapıldı?" dedi.

'Hocaefendiye şükran'

AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, CHP'lilere Arapça "El tekrarı vel ah velev kane 180" diye seslendi ve "Bir insanın aydınlanmadan, nurdan, ışıktan bu kadar korktuğuna ilk kez şahit oluyorum" dedi. AKP Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ise, "Yüce milletimizin bayrağının bütün dünyada açılmasına vesile olduğu okullarda şerefle dalgalandıran, İstiklal Marşımızı okutan Fetullah Gülen Hocaefendi'ye şükranlarımı ifade ediyorum" dedi.

RADİKAL - 10.12.2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.