TBMM'de 'Şeriat istiyorum' diye bağırdı

TBMM'de 'Şeriat istiyorum' diye bağırdı

RADİKAL - ANKARA - TBMM'de "Anayasa şeriata göre hazırlansın, Şeriat isteriz" diye bağıran Süleyman Tanrıkulu adlı kişi gözetim...

A+A-

RADİKAL - ANKARA - TBMM'de "Anayasa şeriata göre hazırlansın, Şeriat isteriz" diye bağıran Süleyman Tanrıkulu adlı kişi gözetim altına alındı ve Meclisten çıkarıldı.

Partilerin grup toplantıları dolayısıyla girişlerin engellenmediği Mecliste şeriat istemini içeren olay saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Son grup toplantısı olan CHP Grubunun başlamasına kısa süre kala milletvekilleri ana binaya yöneldiklerinde, milletvekili odalarının bulunduğu halkla ilişkiler B blok önünde 30 yaşlarında sakallı bir kişinin 'Ey milletvekilleri hepimiz İslam bayrağı altında toplanalım.. Anayasa şeriata göre düzenlensin' diye bağırdığı duyuldu.

Görevli polisler hemen bu kişiyi etkisiz hale getirip ağzını kapattılar ve daha fazla bağırmasını önlemeye çalıştılar. Son olarak "Şeriat isteriz" dediği duyulan kişi hakkında Meclis polisi tutanak düzenledi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

CHP Ankara milletvekili Bayram Meral de durumu bir notla konuşmasına başlayan Deniz Baykal'a iletti. Baykal kürsüden konuyu kamuoyuyla paylaştı.

Düzenlenen tutanağın İstanbul'da bulunan TBMM Başkanı Köksal Toptan'a ilettildiği bildirildi. Süleyman Tanrıkulu'nun hangi milletvekilinin adını kullanarak TBMM'ye girdiği konusunda bilgi verilmedi.

RADİKAL - 03.10.2007
 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.