TCB, AKP'nin 'alternatif Alevileri' mi?

TCB, AKP'nin 'alternatif Alevileri' mi?

TCB, AKP'nin 'alternatif Alevileri' mi? İSTANBUL - Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı iftarı Abdal Musa Derneği ile organize eden...

A+A-

TCB, AKP'nin 'alternatif Alevileri' mi? TCB, AKP'nin 'alternatif Alevileri' mi?

İSTANBUL - Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı iftarı Abdal Musa Derneği ile organize eden Türkiye Cemevleri Birliği'nin, (TCB) AKP'yle yakınlığı dikkat çekiyor. Veli Güler, 22 Temmuz'dan sonra İzmir Şube Başkanı ve Ege Temsilcisi olduğu Cem Vakfı'ndan ayrılıp AKP'nin Alevi açılımını ortaya attığı tarihlerde, 26 Kasım'da, Ankara'da 'TCB' adlı federasyonun temelini attı. Güler'e göre, 20 kadar derneğin desteğiyle federasyon kurma hazırlıkları yapan birlik, AKP'li Alevi milletvekili Reha Çamuroğlu'nun aracılığıyla Başbakan Erdoğan'dan randevu talep etti. Randevusu kabul edilen Güler, iftardan sonra Erdoğan ile görüşecek.

Eski CHP'li Güler, 22 Temmuz öncesi AKP'den gelen milletvekilliği önerisini geri çevirmiş. Güler, şöyle diyor: "Ak Parti'yi CHP'den daha demokrat ve açılımcı görüyorum. Ülkemiz AK Parti döneminden önce tüm komşularıyla kavgalıydı. AK Parti şunu diyor: 'Biz Hıristiyanın haklarını veriyorsak, aynı dinin insanlarını niye yasallaştırmayalım.' Bunlar bize samimi geliyor. AK Parti'yi sadece ben değil, binlerce Alevi yakın görüyor."

İftara CHP ise tepkili. Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, iftarı kimin finanse ettiğini sorarken, organizasyon için ayrılan 40 bin YTL'nin Abdal Musa Vakfı'nın vakıf senedinde gösterilmediğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Çamuroğlu'nun kitap yazmak için Kültür Bakanlığı'ndan para aldığını ama ortada kitap bulunmadığını iddia etti.

İSMAİL SAYMAZ
RADİKAL- 11 Ocak 2008

Abdal Musa vakfı davalık

DHA - ANTALYA - AKP iftarını organize eden Abdal Musa Vakfı'nın kuruluşunun davalık olduğu ortaya çıktı. Vakfın merkezinin bulunduğu Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Tekke Köyü adına geçen ağustosta dava açan Atilla Baytekin, Abdal Musa Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği'nin 2005 yılında kendini feshederek vakfa dönüşmesini sağlayan Genel Kurul kararının iptalini istedi. Baytekin Genel Kurul'da olmayan bazı kişilerin imzalarının taklit edilerek Abdal Musa Vakfı'nın kurulduğunu ileri sürdü. Davanın 12 Şubat'ta dördüncü duruşması yapılacak.

RADİKAL- 11 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.