TDK'ye de mescit yaptılar

TDK'ye de mescit yaptılar

TDK'ye de mescit yaptılarBodrum katındaki mescidin duvarında tespihler asılı.Türk Dil Kurumu'nun (TDK) bodrum katına mescit yapıldığı ortaya...

A+A-

TDK'ye de mescit yaptılarTDK'ye de mescit yaptılar

Bodrum katındaki mescidin duvarında tespihler asılı.

Türk Dil Kurumu'nun (TDK) bodrum katına mescit yapıldığı ortaya çıktı. TDK'nin üst düzey personelinin de özellikle öğle namazını kılmak için kullandığı mescidin yanında, aptes almak için tuvalet ve lavaboların bile bulunduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre mescit, TDK'nin giriş katından 4 kat aşağıda yer alıyor. Mescidin yanında ise TDK'ye ait kitap depoları ve arşiv odaları bulunuyor.

Ayrıca mescidin yanına, kurumun 6-7 ay önce yapılan boya badana işleri sırasında, özellikle namaz kılacak kadın personelin rahatça aptes alması için tuvalet ve lavabo oluşturulduğu ve odanın tabanının halıfleksle kaplandığı belirtiliyor.

Özel: Türkçenin üzerine Fatiha okurlar artık

Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel , daha önce 12 yıl görev yaptığı TDK'de mescit açılmasına hiç şaşırmadığını söyledi. Birkaç kez kuruma mescit açılmak istendiğini, ancak daha sonra bundan vazgeçildiğini kaydeden Sevgi Özel, TDK'nin bir bilim yeri olduğunun altını çizdi. Özel, "Türkçe devlet eliyle bozuluyor. Türkçeyi devlet eliyle bozan da TDK'nin ta kendisi. Oraya mescit de açmışlar. Herhalde orada, Türkçenin üstüne bir de 'Fatiha' okurlar artık" dedi.

Bugün başkentin hemen hemen her yerinde ibadet yerleri bulunduğunun altını çizen Özel, birçok kurumda bilim yapılacak yerle ibadet yapılacak yerlerin karıştırıldığını söyledi.

TDK yöneticilerinin her gittikleri yerde "Atatürk kurumu" olduklarını söylediklerini belirten Sevgi Özel, "TDK bu mescitle birlikte aslında Atatürk'ün kurumu olmadığını kanıtladı. Bundan sonra kurum yöneticileri lütfen 'Biz Atatürk'ün kurumuyuz' demesinler. İnternet sitelerinden de 'Atatürk'ün kurumu' yazılı ifadeleri silsinler" dedi.

TDK'nin giriş katından 4 kat aşağıda yer alan mescidin duvarında tespihler asılı duruyor. Ayrıca mescidin yanına, kurumun 6-7 ay önce yapılan boya badana işleri sırasında, özellikle namaz kılacak kadın personelin rahatça aptes alması için tuvalet ve lavabo oluşturulduğu ve odanın tabanının halıfleksle kaplandığı belirtiliyor.

SELDA GÜNEYSU / Cumhuriyet - 20 Mart 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.