TEGA'da patronla jandarma elele

TEGA'da patronla jandarma elele

TEGA'da patronla jandarma elele     Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu, eski bir solcu olan Murat Çavuşoğlu'na...

A+A-

TEGA'da patronla jandarma eleleTEGA'da patronla jandarma elele   
 
Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu, eski bir solcu olan Murat Çavuşoğlu'na ait TEGA Mühendislik işyerinde Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçilerin 7 Şubat'ta başlattığı grev, grev kırıcılık yapmaya çalışan işverenin uygulamaları sonucunda olaylı bir şekilde sürüyor. Birkaç gün önce işverenin dışarıdan getirdiği işçileri grevdeki işçilerin üzerine yollaması sonrasında jandarmanın işverenin şikayetini dikkate alarak grevdeki işçilerden 46'sını göazaltına almasından sonra dün sabah işçiler yine gözaltına alındı.

Nöbet değişimi için fabrika önüne giderken jandarma ekipleri tarafından durdurulan işçilerden ve sendika yöneticilerinden bazıları gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İşyeri Baş Temsilcisi Erdal Erdem, Birleşik Metal-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Seyfettin Gülengül, Sendika Örgütlenme Uzmanı Cefa Erdoğan ile 4 işçinin olduğu bildirildi. Gözaltına alınanlar jandarma karakolunda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

'SUÇ İŞLEMİŞİZ GİBİ'

Birleşik Metal-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Cefa Erdoğan, "Jandarmanın fiili saldırısına maruz kaldık. Anayasal bir hakkımızı kullandığımız halde suç işlemişiz gibi davranılıyor. Jandarmanın ve polisin görevi grev kırıcılığı yapmak değil, olay çıkmasını önlemektir" dedi. Erdoğan, gözaltı olayının nasıl geliştiğini de şöyle anlattı:

"Sabah saatlerinde fabrikaya giderken jandarma yolumuzu kesti, arabadan inmemizi istedi. Kendilerine grev gözcüsü olduğumuzu, nöbeti devralmaya gittiğimizi anlatmaya çalıştık ama dinletemedik. Bunun üzerine jandarma bize karşı zor kullandı, fiili saldırıda bulundu. Daha sonra gözaltına alındığımız söylendi ve bizi karakola götürdüler."

ZEHRA ŞAHINDOKUYUCU ANKARA
BİRGÜN  - 13 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.