Tehlikenin farkında mısınız?

Tehlikenin farkında mısınız?

'Tehlikenin farkında mısınız?' : Yazar Erdoğan Aydın Cumhuriyet'ten atıldı[Sesonline] İSTANBUL- Araştırmacı-yazar Erdoğan Aydın Cumhuriyet...

A+A-

Tehlikenin farkında mısınız?'Tehlikenin farkında mısınız?' : Yazar Erdoğan Aydın Cumhuriyet'ten atıldı

[Sesonline] İSTANBUL- Araştırmacı-yazar Erdoğan Aydın Cumhuriyet Gazetesi'nden 'atıldı'. Roj TV'de bir programa konuk olarak katılması ve programda AİHM'in 'zorunlu din dersi' kararı ile ilgili düşüncelerini açıklaması ve son günlerde medyada süren Savaş çığırtkanlığı"na kaşı çıkması Cumhuriyet'te köşe yazarı olan Erdoğan Aydın'ın gazeteden atılmasına gerekçe oluşturdu. Bu arada, Aydın'ın gazeteden atrılmasına tepkiler de yoğunlaşıyor.

Erdoğan Aydın'ın Cumhuriyet'ten atılması üzerine bir kampanya açan okurları Cumhuriyet Gazetesi'ni protesto ederek şu açıklamayı yaptı:

"Araştırmacı-yazar Erdoğan Aydın, Roj TV'de AİHM'nin zorunlu din dersleriyle ilgili kararı ve Alevilerin sorunlarıyla ilgili düşüncelerini ifade ettiği için, savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı toplumsal barışı ve Halkların Kardeşliğini savunduğu için işten çıkarılmıştır.

Başta İslamcı medya olmak üzere gerici-faşist yayınlar tarafından hedef haline getirilen Erdoğan Aydın, kamuoyu nezdinde demokrat gözüken Cumhuriyet Gazetesi yönetimi tarafından işine son verilerek cezalandırılmıştır. Cumhuriyet Gazetesi yönetiminin farklılıklara tahammülsüzlüğü ve evrensel değerlerle bağdaşmayan bu kararı son derece düşündürücü ve ibret vericidir. Erdoğan Aydın’ın sadece düşüncelerini ifade etmesi nedeniyle işten çıkarılması, insan hakları ve düşünce özgürlüğü ile bağdaşmaz. Cumhuriyet Gazetesi’nin Erdoğan Aydın’a yönelik siyasi linç kampanyası karşısında yazarını sahiplenmesi gerekirken, Zaman Gazetesi ile aynı kulvarda yer alması ve yazarının işine son vermesi öncelikle “Cumhuriyet Gazetesi Geleneğine” yapılan bir haksızlıktır.

Erdoğan Aydın’ın halkımızın yararına olan bir düşünceyi açıklamasından ötürü işini yitirmesi belki çok önemli değildir. Ama asıl önemli olan bu milliyetçi, ırkçı ve halkların kardeşliğine hizmet etmeyen uygulamaya sessiz kalınmasıdır. Bu haksiz uygulamaya sessiz kalan herkesin gelecek kuşaklar nezdinde, çocukları ve torunları nezdinde, insanlık nezdinde suçlu olacağı kesindir.

Bu nedenle, kendisine demokratım, düşünce özgürlüğünden yanayım, sosyal demokratım, sosyalistim diyen, özgürlüklerden ve insan haklarından yana olan kişi ve kurumları Erdoğan Aydın’a yapılan haksızlığa karşı sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Erdoğan Aydın’ı desteklemek ve sahiplenmek üzere, Cumhuriyet Gazetesi yönetimine bu tavrımızı fakslarla ve e-postalarla iletmeye davet ediyoruz..."

Erdoğan Aydın'ın kitaplarından bazıları şöyle:

Nasıl Müslüman Olduk?, Türklerin Müslümanlaştırılmasının Resmi Olmayan Tarihi, Milliyetçilik: Türkiye'nin Çıkmazı, Kur'an ve Din İslamiyet Gerçeği, İslamcılık ve Din Politikaları, Aleviliği ne yapmalı?, Öteki Tarih, Kimlik Mücadelesinde Alevilik, Demokrasinin Dayanılmaz Ağırlığı...

04.11.2007
http://www.sesonline.net/

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.