Tek Gıda-İş miting alanında olacak

Tek Gıda-İş miting alanında olacak

Tek Gıda-İş miting alanında olacak 8 KASIM Pazar günü Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı adıyla alevi örgütlerinin düzenlediği...

A+A-

Tek Gıda-İş miting alanında olacakTek Gıda-İş miting alanında olacak

8 KASIM Pazar günü Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı adıyla alevi örgütlerinin düzenlediği mitinge, Tek Gıda-İş sendikası da katılacak. Alevilerin düzenlediği bu mitingi demokrasi mücadelesinin gereği olarak gördüklerini belirten 10 No’lu şube başkanı Muzaffer Dilek, bir yıl aradan sonra yapılan mitingi “rutine bağlanmış, tarihlere hapsedilmiş bir eylem olarak görmediğini” vurguluyor.

Aleviliği satanizmle yan yana koyan bakanlar varken böyle bir anlayışa talep ulaştırmayı da doğru bulmuyorum” diyen Dilek, AB’nin Türkiye’ye üyelik için uyguladığı taktiği AKP’nin de kendi vatandaşına reva gördüğü görüşünde.

AKP hükümeti’nin vermeyen ama küstürmeyen bir tutumla kitleleri kapısında bekletmeyi amaçladığını ifade eden Dilek, “bu Kürt açılımı için de böyle, alevi açılımı için de böyle” diyor.

Eşit Yurttaşlık Hakkı İçin” yasaların yeterli olmadığını söyleyen Dilek, “mevcut hakları hem kullanabilmek hem de genişletebilmek için Taksim sevdalarından da kurtulup, en kitlesel katılımlarla harekete geçmekten başka çare kalmıyor. demokrasi için de mücadele için de tek yol budur” diyor.

1950’lerle birlikte artan Amerikancı politikaların Türk-Kürt, Alevi-Sünni gibi ayrımcılıkları körüklediğini, Demirel ve Özal ile başlayan her alevi köyüne bir cami şiarının bugün yerini alevi çalıştayına, açılımına bıraktığını belirten Muzaffer Dilek, okullardaki din eğitimini de eleştiriyor: “Çocuklara anlayabilir yaşa gelmeden din dersi vermek doğru değil. Hele tarikatlarda olan neredeyse her şeyi müfredata koyarak din dersi vermek kabul edilir bir şey değil. Tarih boyunca dinlerin gelişimi bir kültür ve genel bir bilgi olarak işlenmesi gerekirken, bir mezhebin bilgileri ve inançlarının gereğini işlemek, din kültürü ve ahlak bilgisi olmaz. Bu çok ahlaklı bir iş de olmaz açıkçası...”

Biz ne zaman ki demokrasiyi mücadele ederek kazanacağız, o zaman bu sorunlar sorun olmaktan çıkmaya başlayacaktır” diyen Dilek, gerçek ayrımın emek ile sermaye arasında olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Biz genel başkanımızla birlikte çok kitlesel olmasa da bu mitinge katılıp destek vereceğiz.”

EVRENSEL - 05 Kasım 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.