Tek öğretmen gönderilince okulu boykot ettiler

Tek öğretmen gönderilince okulu boykot ettiler

Tek öğretmen gönderilince okulu boykot ettiler Tunceli Cumhuriyet Lisesi öğrencileri, okulda tek matematik öğretmeninin Fen Lisesi’nde...

A+A-

Tek öğretmen gönderilince okulu boykot ettilerTek öğretmen gönderilince okulu boykot ettiler

Tunceli Cumhuriyet Lisesi öğrencileri, okulda tek matematik öğretmeninin Fen Lisesi’nde görevlendirilmesini protesto ederek, yarım gün boykot kararı aldılar. Görevlendirmeye ilişkin Cumhuriyet Lisesi yönetimini bilgilendiren Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, “fen lisesi öğrencileri daha başarılıdır, dolayısıyla onların dersleri boş geçmemelidir” dediği iddia edildi.

Öğretmen açığı nedeniyle eğitim ve öğretim yılını sıkıntılı açan Tunceli’de, Cumhuriyet Lisesi öğrencileri, okuldaki tek matematik öğretmeninin Fen Lisesi’nde görevlendirilmesini protesto ettiler. Derslere girmeyen öğrenciler, yarım gün boykot kararı alarak, okul önünde eylem düzenledi. Alkış ve ıslık çalarak, sınıflarından okul bahçesine inen öğrencilere, öğretmenleri ve bazı veliler de destek verdi.

Gerekçe kabahatten büyük

Eylemin ardından, Cumhuriyet Lisesi Öğrencileri ve Eğitim Sen Tunceli Şubesi adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Tunceli Şube Sekreteri Yusuf Demir, Cumhuriyet Lisesinde yaşananların insan hakkı ihlali olduğunu söyledi. Hak ihlalinin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini belirten Demir, “Yapılan açıklama kabahatin kendisinden büyüktür. ‘Fen lisesi öğrencileri daha başarılıdır, dolayısıyla onların dersleri boş geçmemelidir’ denilmekte, o halde ‘Cumhuriyet Lisesinde okuyan öğrencilerin öğretmene ihtiyacı yoktur, dersler boş geçse de olur’ anlamını taşımaktadır” dedi.

Demir, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çağrıda bulunarak, matematik öğretmeninin geri verilmesini ve öğrencilerden özür dilemesini istedi.

Tunceli / EVRENSEL - 26 Eylül 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.