TEKEL işçilerini desteklemek suç mudur?

TEKEL işçilerini desteklemek suç mudur?

TEKEL işçilerini desteklemek suç mudur?DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Tekel İşçileri için Okulda ’Destek...

A+A-

TEKEL işçilerini desteklemek suç mudur?TEKEL işçilerini desteklemek suç mudur?

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Tekel İşçileri için Okulda ’Destek Etkinliği’ düzenledikleri gerekçesiyle Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararıyla okuldan uzaklaştırılan 24 öğrencinin durumunu TBMM gündemine taşıdı.

Yağız, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. İstanbul Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Tekel işçileri için okulda "destek etkinliği" düzenledikleri belirtilen ve bu nedenle Disiplin Kurulu'na verilen 24 lise öğrencisinin tasdiknameyle okuldan uzaklaştırılmasını onayladığını anımsatan Yağız, Bakan Çubukçu'nun şu soruları yanıtlamasını istedi:

1- TEKEL işçilerinin eylemini desteklemek suç mudur ki, bu durum, onları destekleyen 24 lise öğrencisinin okuldan atılmasının gerekçesi olarak gösterilmiştir?

2- TEKEL eylemini destekleyen öğrencilerin tasdiknameyle okuldan uzaklaştırılmaları sizce doğru bir karar mıdır? Karar, bakanlığınızın ve hükümetinizin eğitim-öğretim yaklaşımına uygun mudur?

3- Bu karar, demokratik midir? Hukukî midir? Yasalara ve ilgili yönetmeliklere uygun mudur? Yoksa, öğrencilere yönelik bir gözdağı mıdır?

4- Lise öğrencilerinin TEKEL işçilerine destek vermeleri suç olsaydı bile, sorunun öğrenciler disipline verilmeden çözülmesi daha doğru bir tutum olmaz mıydı?

5- Tasdikname verilen öğrencilerden biri, TEKEL işçilerine Türkiye genelinde destek verildiğini hatırlatarak, "Biz de okulun bahçesinde oturarak eylem yaptık. Herhangi bir slogan atmadık. Herhangi bir siyasî gruba mensup değiliz. Bu nedenle haksız yere okuldan atıldık” demiştir. Karar verilirken, öğrencilerin iyi niyetli bu tutumu neden dikkate alınmamıştır?

6- Öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için, haklarında verilen uzaklaştırma kararının iptal edilmesi yönünde bir girişimde bulunacak mısınız?

KAYNAK : Alevihaber.com - 19 Mart 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.