Tekin Özdil: Umarım kulak ters tutulmaz

Tekin Özdil: Umarım kulak ters tutulmaz

Tekin Özdil: Umarım kulak ters tutulmazAlevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Özdil: "Aleviler ile görüşmede umarım hükümet...

A+A-

Tekin Özdil: Umarım kulak ters tutulmazTekin Özdil: Umarım kulak ters tutulmaz

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Özdil: "Aleviler ile görüşmede umarım hükümet kulağını ters taraftan tutmaz”

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil, hükümetin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Alevilerin bütün kesimleri ile görüşmesi gerektiğini söyledi.

Özdil, Mersin Hacı Bektaş Kültür Merkezi düzenlenen 3. Alevi Dede ve Babalar toplantısı öncesinde basın mensuplarını sorularını cevapladı. Bir gazetecinin sorusu üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan ile görüşmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Hükümetin bir bakanının açıklamasının Alevilerin sorunları konusunda bütün kesimlerle görüşüleceği şeklinde olduğunu belirten Özdil, "Biz bunun olabileceğini düşünüyoruz. Bu konuda 6 yıldır bu görüşmeyi yapmayan hükümetin bu tasarrufu hangi yönden kullanacağını da halen bilmiyoruz." dedi. Türkiye'de devletin elinde Alevi derneklerin sayısı ve bunların üye sayısı hakkında veriler olduğunu ifade eden Özdil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isterse 10 dakikada bunların tümünü öğrenebileceğini söyledi.

Kimin ne kadar insanı temsil ettiğinin çok net bilindiğini belirten Özdil, "Kimlerle görüşmesi gerektiğini de biliyorlar. Eğer doğru insanlarla doğru zamanda ilişkilenirlerse zannedersem Türkiye açısından da, toplumsal barış açısından da çok sağlıklı olacağını düşünmekteyim. Umarım ki hükümet bu noktada kulağını ters taraftan tutmaz. Hükümet dilerse kimin ne kadar bir topluluğu temsil ettiğini bilir. Bu konuda hükümet dilerse toplumsal olarak bu toplumla en geniş bağı olan örgütlerini öğrenebilir ve doğru görüşmeler yapar. Ama bence herkesle görüşmeli fikirlerini almalı. Bu konuda önemli olan ağırlık görüştür. Burada yapılması gereken iyi niyetli bizler de buna hazırız. Alevi kurumları olarak hiçbir zaman kavgayı sokakta yapmayı, şiddeti tasiye etmeyen bir toplumsal kesimiz, bu konuda tavrımız açıktır. Hükümet dilerse görüşlerimizi iletiriz." dedi.

Hükümetin Aleviler ile ilgili bir çalışmayı masasına koyacağını tahmin ettiklerini kaydeden Özdil, fakat net olarak hala bir şey olmadığını söyledi. Kendilerinin de inanç alanı ile ilgili olan taleplerini vakıflara derneklere değil de dedelere sormayı uygun bulduklarını anlatan Özdil, "Onun dışında ki meselelerde kurumlar elbette bu toplumla ilgili talepler için gerekli çalışmaları zaten yapıyor. Türkiye'de hükümet 6 yıldır Alevilere bir randevu vermemişti. Bu hükümet açısından bir demokrasi ayıbıydı. Bunun sona erdirileceği, seçimlerden önce görüşüleceği ifade edilmiş, bunun ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum. İnanç ile ilgili dedelere soracağız, birinci toplantıyı Ankara'da, 2. toplantıyı İstanbul'da, 3. toplantıyı ise Mersin'de yapıyoruz. Bu toplantılarda dedelerimizin görüşlerini harmanlayıp ilgili makamlara ve hükümete ileteceğiz." şeklinde konuştu.

HABER7 - cha - 7 Aralık 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.