Tekke Köyü Taş Ocağı Nedeniyle Rapor Gerginliği

Tekke Köyü Taş Ocağı Nedeniyle Rapor Gerginliği

Tekke Köyü Taş Ocağı Nedeniyle Rapor Gerginliği  Taş Ocağının Alevi İnançlarına Göre Kutsal Sayılan Mekanlara Zarar Verdiğini...

A+A-

Tekke Köyü Taş Ocağı Nedeniyle Rapor Gerginliği
Tekke Köyü Taş Ocağı Nedeniyle Rapor Gerginliği
 
Taş Ocağının Alevi İnançlarına Göre Kutsal Sayılan Mekanlara Zarar Verdiğini Savunan Bir Grup Vatandaş Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı'yı Ziyaret Etti.

Elmalı'ya bağlı Tekke Köyünde bulunan Abdal Musa Türbesi'nin yakınlarında faaliyet gösteren taş ocağının Alevi inançlarına göre kutsal sayılan mekanlara zarar verdiğini savunan bir grup vatandaş Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı'yı ziyaret etti. Gergin başlayan ziyaretin sonunda taraflar anlaşmaya vardı.

İnternet ortamında oluşturulan Konyaaltı Doğa Sevdalıları Grubu adına İl Genel Meclisi'ne gelen Cemal, Nuran ve Ali Kaya ile Dilara ve Türkan Aktaş, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı'yı ziyaret etti.

Elmalı'nın Tekke Köyü yakınlarındaki Dur Dağı'nda faaliyet gösteren taş ocağının açılmasında İl Genel Meclisi Maden Ocakları ile Ruhsatları İnceleme Komisyonu'nun hazırladığı ve ocağın çevreye bir zararı olmadığı görüşünün de yer aldığı raporun önemli rolü olduğunu iddia eden grup, Arı'dan yeni bir rapor hazırlanmasını istedi.

Grup adına konuşan Cemal Kaya, taş ocağının Alevi inancında önemli bir yeri olan Abdal Musa'nın türbesine çok yakın olmasının yanısıra kutsal sayılan Dur Dağı'nın da üzerinde faaliyet gösterdiğini belirtti. Kaya, bu taş ocağının İl Genel Meclisi Maden Ocakları ile Ruhsatları İnceleme Komisyonu'nun geçen yıl 11 Haziran'da bölgede inceleme yaparak ocağın türbeye ve doğaya zarar vermeyeceği yolunda görüş bildiren bir rapor hazırlaması sayesinde faaliyete geçirildiğini savundu. Türkiye'de yaşayan 20 milyon Alevi vatandaşın inançlarına saygı gösterilmesini beklediklerini dile getiren Kaya, geçen ay Antalya'da başlattıkları kampanyada topladıkları 619 imzaya bu ay da 600 imza daha eklediklerini belirtti.

-GELİP GİDİP BENİ DÖVÜYORSUNUZ-

Yeni imzaları da Arı'ya sunan Kaya'nın heyecanlı ve zaman zaman sertleşen ses tonu karşısında İl Genel Meclisi Başkanı Arı da sert bir tavır takındı. Geçen ay aynı gruba mevcut raporun düzeltileceği, ayrıca İl Genel Meclisi Köylere Hizmet Götürme, Turizm, Kültür ve Tarım komisyonlarının da bölgeye giderek rapor hazırlayacağı yolunda söz verdiğini belirten Arı, "Maden Ocakları ile Ruhsatları İnceleme Komisyonu'nun, aslında işin teknik boyutuna bakması gerekirken yetkisini aşıp taş ocağının çevreye zarar vermeyeceği yolunda bir görüş de beyan ettiğini belirledik. Bunun düzeltileceği sözünü de verdik. 7 Mart 2011'de yapacağımız İl Genel Meclisi toplantısına yetişeceğini de söyledim. Ama siz gelip gidip beni dövüyorsunuz" diye yakındı.

Arı, grubun sürekli olarak da kendisi ve İl Genel Meclisi hakkında basına olumsuz demeçler vererek yıpranmalarına yol açtığını dile getirdi.

İl Genel Meclisi üyesi Abdullah Demir'in de katıldığı tartışma bir ara iyice şiddetlenince Arı'yı ziyarete gelerek genel seçimlerde CHP Antalya milletvekilliği aday adayı olacağını açıklayan Giray Ercenk tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Ziyaretçilerin odayı terk etmeye hazırlanması üzerine Arı da sakinleşti. Yerinden kalkıp herkesi tek tek oturmaya ikna eden Arı, çay ikram edip gönül aldı.

Arı'dan 7 Mart'ta konunun görüşüleceği sözünü alan grup birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ayrıldı.

sondakika.com- ANTALYA (AA) - 01.03.2011 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.