Telekom grevi provokasyonla başladı

Telekom grevi provokasyonla başladı

 TELEKOM İŞÇİSİ YALNIZ DEĞİLDİR...Telekom grevi provokasyonla başladı   Geçen yıl Lübnanlı Oger tarafından satın alınan...

A+A-

Telekom grevi provokasyonla başladı TELEKOM İŞÇİSİ YALNIZ DEĞİLDİR...

Telekom grevi provokasyonla başladı  

Geçen yıl Lübnanlı Oger tarafından satın alınan Türk Telekom’da grev 16 Ekim’de başladı. Türk Telekom tarihinde ilk defa yapılan greve Haber-İş sendikasına bağlı 25 bin 680 işçi katılıyor. Tüm Türkiye’de işyerlerine asılan “bu iş yerinde grev var” pankartlarıyla başlayan eylem daha ilk saatlerinden itibaren provokatif saldırılara uğruyor. Medya’yı bir anda dehşetengiz “sabotaj” haberleri ve grevin hayatımızı nasıl olumsuz etkileyeceği haberleri kapladı.

Türkiye Haber-İş sendikası yöneticileri ve Türk Telekom Ankara il Müdürlüğünde çalışan işçiler sabah Müdürlük önünde toplandılar. Türkiye Haber-İş Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom yönetiminin çalışanların haklı taleplerini görmezden geldiğini ve işçiye tarihinde bir ilki yaşatarak, greve zorladığını söyledi. Akcan, Türk Telekom yönetiminin ilke bazında sendikanın taleplerini haklı görmesine karşın, çözüm önerilerini kabul etmediğni, işçilerden sendikasızlaştırmaya ve kötü çalışma koşullarına rıza göstermelerini istediğini belirtti. Akcan, "Hükümet adil davranmak istiyorsa yabancı sermayeye işçimizi ezdirmesin" diyerek, grevin Bakanlar Kurulu kararıyla durdurulmaması çağrısı yaptı.

Grevin başlamasıyla birlikte, grevi durdurtmaya yönelik oyunlar da hemen devreye girdi. Gazetelerin iddialarına göre grev başlamadan 4 saat önce Edirne, Bursa, İstanbul, İzmir ve Ankara’da internet bağlantısını ve data dağıtımını sağlayan fiber optik kablolar kesildi. Böylece emniyet müdürlüğü ve gümrük kapılarının haberleşme işlemleri aksadı. Sermaye basını, grevin telefon hatlarının tamamının bozulması, internet erişiminin felç olması, medya ve bankacılık işlemlerinin durması, ATM’lerin çalışmaz hale gelmesi gibi “büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğumuz” korkusunu yüksek sesle yaymaya girişti.

16 Ekim 2007 -  Sendika.org

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.