Temel Haklar Federasyonu tutuklanan üyeleri için Beşiktaş'daydı

Temel Haklar Federasyonu tutuklanan üyeleri için Beşiktaş'daydı

Temel Haklar Federasyonu tutuklanan üyeleri için Beşiktaş'daydı    Yaklaşık bir sene önce Temel Haklar Federsayonu tarafından...

A+A-

Temel Haklar Federasyonu tutuklanan üyeleri için Beşiktaş'daydıTemel Haklar Federasyonu tutuklanan üyeleri için Beşiktaş'daydı  
 
Yaklaşık bir sene önce Temel Haklar Federsayonu tarafından düzenlenen yozlaşma karşıtı mücadele kampanyası sırasında gözaltına alınan ve yasadışı örgüt üyeliği ile suçlanan 47'si tutuklu 95 kişinin yargılanmasına bugün başlandı.

Sanıkların yargılanması öncesinde Beşiktaş Meydanı'nda toplanan bir grup basın açıklaması yaptı. Temel Haklar Federasyonu üyesi grup, tutuklu yargılanan 47 kişinin hemen serbest bırakılmasını istedi.

Temel Haklar Federasyonu üyeleri, öğle saatlerinde Beşiktaş Meydanı'nda toplandı. "Başkanımız Muammer Şimşek'e özgürlük, yozlaşmaya karşı mücadele ettikleri için tutuklananlar serbest bırakılsın" yazılı pankart açan grup adına basın açıklamasını okuyan Murat Nedim İlker, yargılamanın hukuk dışı olduğunu belirtti.

Tutuklu bulunan 47 kişinin 1 yıldır F tipi cezaevinde tutulduğunu ve yargı önüne çıkartılmadığını söyleyen İlker: "Bu davada yargılanan 95 kişi hakkında toplam 10 bin yıl hapis cezası isteniyor. Bir uyuşturucu tacirinin sözde tanıklığına dayandırılan bir komplo tezgâhlanıyor. 47 kişini derhal serbest bırakılmasını ve davanın düşürülmesinin istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Yozlaşmaya karşı çıkmak suç değildir", "yozlaşmaya karşı çıktığı için tutuklananlar serbest bırakılasın", "adalet istiyoruz" şeklinde sloganlar atan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

CHA  - 13 Kasım 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.