Tesettür turizmi yayılıyor

Tesettür turizmi yayılıyor

Tesettür turizmi yayılıyorTürkiye’de son yıllarda sayıları hızla artan ‘harem-selamlık oteller’ 10 bin yatak kapasiteye ulaştı...

A+A-

Tesettür turizmi yayılıyorTesettür turizmi yayılıyor

Türkiye’de son yıllarda sayıları hızla artan ‘harem-selamlık oteller’ 10 bin yatak kapasiteye ulaştı

ANTALYA - Tesettür turizmi, Alanya ve Çeşme gibi turistik merkezlerden sonra dünyanın en iyi 25 plajı arasında gösterilen ve daha çok doğayla baş başa kalmak isteyenlerin tatil tercihini kullandığı Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Patara’da da başladı . İlaytur tarafından kiralanan 350 yatak kapasiteli 4 yıldızlı Marinem Patara Resort Otel’de alkollü içki servisi bulunmuyor, kadınlar da ayrı havuz kullanıyor.

Otelin internet sitesinde Patara’nın 18 kilometrelik sahilinin büyük bölümünün tesis tarafından kullanılacağı ve otelle sahil arasındaki 1500 metrelik uzaklıkta servis hizmeti verileceği anlatılıyor. Patara dışında Kumluca, Kemer, Alanya ile Aydın’ın Kuşadası ve İzmir’in Çeşme ilçelerinde de harem-selamlık otelleri bulunan İlaytur’un, internet üzerinden yaptığı otel tanıtımlarında ilginç özellikler dikkat çekiyor.

HAREM SELAMLIK PLAJ

Kemer’deki 3 yıldızlı Belvü Otel’de içki servisi yapılmazken odalarda da Kuran, tespih ve seccade bulunduğu, ayrıca kadınlar için de mescit olduğu belirtiliyor. Aynı firmanın Çeşme’deki Club Familia Tatil Köyü’nde ise kadınlar ve erkekler ayrı havuzları kullanıyor. Ayrım plaj için de geçerli. Bu tesiste plaj, kadın ve erkekler için ikiye bölünüyor.

Pataralı işletmeciler, uygulamanın bölgenin tarihi ve kültürel imajına zarar vereceğine dikkat çekti.

Türkiye’de son beş yılda sayıları hızla artan tesettür otellerinin toplam 10 bin yatak kapasitesi ve 80 milyon dolarlık pazara ulaştığı tahmin ediliyor. 27 otelin bir kısmı da kaplıca bölgelerinde bulunuyor.

GÜRSU KUNT / Cumhuriyet - 29 Nisan 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.