Tezkere geçti: 507 kabul, 19 ret

Tezkere geçti: 507 kabul, 19 ret

Tezkere geçti: 507 kabul, 19 retANKARA (17.10.2007)- Sınırötesi operasyon için Meclis gündemine gelen tezkere oylaması tamamlandı. DTP'li...

A+A-

Tezkere geçti: 507 kabul, 19 retTezkere geçti: 507 kabul, 19 ret

ANKARA (17.10.2007)- Sınırötesi operasyon için Meclis gündemine gelen tezkere oylaması tamamlandı. DTP'li milletvekillerin 'Hayır' oyu kullandığı oylamada, tezkere 507 oyla kabul edildi.

Bugün Meclis Genel Kurulu'na getirilen sınırötesi tezkeresi kabul edildi. Açık olarak gerçekleştirilen oylamaya 526 milletvekilinin oyu geçerli sayıldı.

Oylama öncesinde Meclis'te grubu bulunan parti temsilcilerinden sadece DTP'li Demirtaş konuşmasında "barış" isteğinden bahsetti. Diğer partilerin temsilcileri ise yaptıkları konuşmalarda saldırının gerekliliğine vurgu yapan ırkçı açıklamalarda bulundular.

'Operasyon çözüm değil, sorun getirir'

Tezkereye ilişkin Demokratik Toplum Partisi (DTP) adına konuşan grup başkanvekili Selahattin Demirtaş, sorunun askeri harekat ve operasyonlarla çözülemediğini söyledi; "barış ve demokrasi" adına parti grubu olarak tezkereye "hayır" oyu vereceklerini açıkladı.

"Eğer ortak hassasiyetlerimiz ülkemizin birliği ve bütünlüğü içinde yaşaması için birbirimize güvenmeye ihtiyacı vardır. Çekilen acılar ortak acılardır. Operasyonla birlikte daha fazla yoksulluk daha fazla işsizlik, daha az demokrasi ve özgürlükler gelecektir." diye konuşan Demirtaş, tezkerenin "Türkiye'yi savaşan ülke konumuna sokacağını, kendilerine oy veren insanların talebinin de tezkereye 'hayır' demek olduğunu" vurguladı.

Uras: Şiddete değil barışa ihtiyaç var

ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında tezkereye karşı olduğunu açıkladı. Uras, son 23 yılda 24 sınırötesi harekat yapıldığını ancak sorunun bir türlü çözülemediğini hatırlattı.

Uras, "Biz bu tezkereye karşıyız; çünkü bölgemizin ve ülkemizin daha çok şiddete değil barışa ihtiyacı var. Diplomasi yapmak için askeri yöntemlere ihtiyaç duymak yanlıştır" diye konuştu. DTP’li milletvekilleri üzerinde baskı ve dışlama çabaları olduğunu belirten Uras, buna son verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.