TGS'den Vakit'e kınama

TGS'den Vakit'e kınama

TGS'den Vakit'e kınamaTürkiye Gazeteciler Sendikası, Cumhuriyet Muhabiri Şule Köktürk'ün,"Provokatör muhabir haberi...

A+A-

TGS'den Vakit'e kınamaTGS'den Vakit'e kınama

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Cumhuriyet Muhabiri Şule Köktürk'ün,"Provokatör muhabir haberi de çarpıttı" başlıklı haberde hedef gösterildiğini belirterek Anadolu'da Vakit gazetesini kınadı.

TGS ÜYESİ KÖKTÜRK'ÜN HEDEF GÖSTERİLMESİNİ KINIYORUZ

Türkiye Gazeteciler Sendikası Üyesi ve Cumhuriyet gazetesi muhabiri Şule Köktürk'ün, Anadolu'da Vakit gazetesinde yer alan bir haberde hedef gösterilmesini kınıyoruz.

Üyemiz Şule Köktürk, Sendikamıza yaptığı başvuruda, Anadolu'da Vakit gazetesinde yayımlanan haberde yer alan hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirmiştir.

Köktürk, 6 Ekim Cumartesi günü Özgür-Der tarafından yapılan eylemi izlediği sırada, gazetecilerin arkasında duran bazı kişilerin eyleme tepki gösteren sözler söylediğini; bu kişilerden birisinin kendisinin gazeteci
olduğunu öğrenince konuşmaya başladığını; kendisinin de "Tamam, bunları da yazarız" dediğini belirtmiştir.

Bu sırada, eylemin düzenleyicilerinden birisinin, söz konusu vatandaşla aralarında geçen konuşmaya müdahale ettiğini; kendisinin ise bunun,gazeteci ile haber kaynağı arasındaki bir görüşme olduğunu ve karışılmaması gerektiğini ifade ettiğini anlatan Köktürk, bunun üzerine kendisiyle konuşan vatandaş ile konuşmaya müdahale eden kişi arasında tartışmaya benzer bir diyalog başladığını bildirmiştir.

Köktürk, kendisinin içinde yer almadığı bu tartışmanın büyümemesi için,söz konusu vatandaşın, eylem alanındaki diğer kişilerce uzaklaştırıldığını ifade etmiştir.

Söz konusu olayın, Anadolu'da Vakit gazetesinde 8 Ekim Pazartesi günü "Provokatör muhabir haberi de çarpıttı" başlığıyla, tamamen yanlış olarak yayımlanmasını; Üyemiz Köktürk'ün kullanmadığı cümlelerin tırnak içerisinde kendisine atfedilmesini; habercilik anlayışından uzak ve meslek etiğine aykırı bir tutum olarak değerlendiriyoruz.

Üyemiz Şule Köktürk'ün, fotoğrafının da yer aldığı haberde, tartışmaları başlatan ve kışkırtan kişi olarak tanıtılması, onun hedef gösterilmesi amacının taşındığı endişesini de uyandırmaktadır.
Geçmişte de tanık olduğumuz benzeri hedef göstermelerin sonuçlarını anımsayarak, böyle bir yayıncılık anlayışının yanlışlığına dikkati çekiyor ve kınıyoruz.
Saygılarımızla.

TGS İSTANBUL ŞUBESİ
YÖNETİM KURULU

11.10.2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.