THY köle çalışanlar arıyor

THY köle çalışanlar arıyor

THY köle çalışanlar arıyorİŞTEN ÇIKARILAN ALTANAralarında Denizcilik Müsteşarı Hasan Nebioğlu’nun da bulunduğu VIP yolcularını...

A+A-

THY köle çalışanlar arıyorTHY köle çalışanlar arıyor

İŞTEN ÇIKARILAN ALTAN

Aralarında Denizcilik Müsteşarı Hasan Nebioğlu’nun da bulunduğu VIP yolcularını uçağa almadığı iddiasıyla işten çıkarılan THY pilotu Bahadır Altan’a destek çığ gibi büyüyor. Sendika ve çeşitli meslek örgütleri kaptan Pilot Altan’ın işine son veren THY’yi şiddetle protesto ettiler. THY Basın Müşaviri Ali Genç, pilot Bahadır Altan’ın görevine son verilmesi olayını “kurum tavrı” olarak değerlendirdi.

Hava-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi ve Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi kurucularından olan kaptan pilot Altan olayla ilgili olarak Cumhuriyet’in sorularını yanıtlarken, THY yönetiminin, kendisine yönelik başlattığı girişimlerin asıl amacının, örgütlü sendikal mücadeleyi kırmak olduğunu söyledi. Altan, söz konusu olayda meslek kuralları dışında bir davranış sergilemediğini kaydederek şu bilgileri verdi: “Olay günü, Esenboğa Havalimanı’nda rutin hazırlıklarımızı yapıyorduk. Uçuş ekibi olarak yemek ihtiyacımızı gidermek de bu hazırlıklar içinde yer alan bir unsurdu. Uçuş personeli uçak içinde yemek yediği sırada, uçağın merdivenlerinde aniden yolcular belirdi. Bu yolcular, uçağa en son alınması gereken VIP yolcularıydı. Uçak yolcu için hazır olmadığından ve klimaların çalışmamasından ötürü yolcuların sıcaktan ve beklemeden kaynaklanabilecek bir mağduriyet yaşamamaları için kibarca uyardık. Onlar da bizi anlayışla karşıladılar. Sendika temsilcisi olduğumu bilen ve yönetimle danışıklı davranış içinde olduğu anlaşılan Ankara istasyonunda bir görevli, VIP yolcularını adeta bize karşı yönlendirdi. Bilgim dışında gelişen şikâyetler ve ihbarlarla iş akdimin fesh edildiğini öğrendim. Yaptığım uygulama harfiyen prosedürü uygulamaktı.”

Bu kaptanların burnunu biraz sürtmek lazım” şeklinde görüş belirten THY yönetiminin planlarını yeni yeni uygulamaya başladıklarını anlatan Bahadır Altan, “THY köle ruhlu personel istiyor” diye konuştu.

ÖZCAN YAŞAR / Cumhuriyet - 20.07.2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.