Tiyatro sadece eğlence değil

Tiyatro sadece eğlence değil

Tiyatro sadece eğlence değil        Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan Madımak...

A+A-

Tiyatro sadece eğlence değilTiyatro sadece eğlence değil     
 
Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan Madımak Oteli’nde yaşananları ve sonrasındaki mahkeme sürecinin, belgesel film görüntüleri eşliğinde anlatıldığı ‘Sivas 93’, İzmir Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelendi.

Demokrasi Platformu’nun organize ettiği ve Genco Erkal yönetimindeki Dostlar Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Sivas 93’ izleyenlere o günleri yeniden yaşattı. Genco Erkal şunları söyledi: “Elli Yıldır tiyatronun içindeyim. Türkiye’nin dolaşmadığım şehir kalmadı. Yurtdışı dahil her yerde yoğun ilgi gördük. Aliağa’da zaten nitelikli bir izleyici kitlesiyle karşılaştığımızı biliyorduk ve öyle oldu. Herkesin yüreğine korkunç bir şekilde oturmuş bir olayı anlattık. Bütün sözler, görüntüler gerçek.”

HÜRRİYET - ANKA - 5 Temmuz 2009

Sivas’ta yaşananlar tiyatro sahnesinde

Sivas’ta yaşananlar tiyatro sahnesinde2 TEMMUZ 1993’te Pir Sultan Abdal şenliklerinde yaşanan ve 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sivas Madımak Oteli’nde yaşananların ve sonrasındaki mahkeme sürecinin, belgesel film görüntüleri eşliğinde anlatıldığı ‘Sivas 93’ adlı oyun, Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelendi.

Genco Erkal yönetimindeki Dostlar Tiyatrosu, izleyenleri adeta o anlara götürdü, durumun vehametini hissettirmedeki başarısıyla ayakta alkışlandı. Belediye Başkanı Turgut Oğuz, başta Genco Erkal olmak üzere, oyuncular Meral Çetinkaya, Yiğit Tuncay, Murat Tüzün, Nilgün Karababa, Saliha Şirvan Akan ve Çağatay Mıdıkhan’ı tek tek kutladı.

ALİAĞA - Milliyet - 6 Temmuz 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.