TKP, 8 Kasım Büyük Alevi Mitingine hazırlanıyor

TKP, 8 Kasım Büyük Alevi Mitingine hazırlanıyor

TKP, 8 Kasım Büyük Alevi Mitingine hazırlanıyorTürkiye Komünist Partisi (TKP) Siyasi Bürosu tarafından hazırlanan "TKP'nin...

A+A-

TKP, 8 Kasım Büyük Alevi Mitingine hazırlanıyorTKP, 8 Kasım Büyük Alevi Mitingine hazırlanıyor

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Siyasi Bürosu tarafından hazırlanan "TKP'nin Sesi" bülteninin Ekim sayısında, partinin önümüzdeki haftalarda yürüteceği çalışmalar hakkında bilgi verilirken, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından 8 Kasım'da İstanbul'un Kadıköy ilçesinde düzenlenecek olan "Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı" mitingine, Yurtsever Cephe ile birlikte, bugüne kadarki mitinglerde olduğundan daha büyük bir nicelikle katılım sağlanacağı belirtildi. TKP'nin Sesi bülteninin Ekim Ayı sayısında şu görüşlere yer verildi :

"Partimiz Ekim ayının ikinci yarısı ve Kasım ayının başlangıcında Türkiye'yi felaketin eşiğine taşıyan AKP hükümetinin üç temel özelliğinden biri olan gericilik başlığına odaklanacaktır. Çok kapsamlı olan ve her çalışma alanında kendine özgü alt başlıklara sahip olan bu konunun sözünü ettiğimiz dönem boyunca iki boyutu özellikle öne çıkartılacaktır: 29 Ekim dolayısıyla "Türkiye Cumhuriyeti'nin durumu" ve 8 Kasım'da İstanbul Kadıköy'de Alevi örgütleri tarafından yapılacak olan büyük miting nedeniyle "Aleviler, laiklik ve AKP". Partimiz tarafından hazırlanan Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz başlıklı broşürün 1, 2 ve 6. sayfalarında "cumhuriyet" ve "laiklik"le ilgili özet yaklaşımın sürdüreceğimiz örgütlü faaliyetlerde yol gösterici olacağına inanıyoruz.

Bu bağlamda Türkiye Komünist Partisi Genel Merkezi bütün örgütlerini aşağıdaki karar ve değerlendirmeler ışığında harekete geçmeye çağırmaktadır.

1. 26 Ekim- 1 Kasım tarihleri arasında "Türkiye Cumhuriyeti Felaketin Eşiğindeyken Sosyalizmin Meşruiyeti" başlıklı belge hedef gözetilerek etkili bir biçimde dağıtılacaktır. Metne Siyasi Büro tarafından hazırlanan bir mektup da eklenecektir. Dağıtım sırasında özellikle yoğunlaşılması gereken noktalar şunlardır: Sendika ve kitle örgütleri şubeleri, yerel gazete, radyo ve televizyonlar, Alevi dernekleri, akademisyenler, muhtarlar, TKP'ye karşı düşmanca yaklaşmayan siyasi parti örgütleri. Bütün birimlerimiz metnin nasıl dağıtılacağı konusunda bir planlama yapmalıdır.

2. 29 Ekim günü partimiz tarafından yapılacak açıklama bir bildiri haline getirilerek bütün Türkiye'de dağıtılacaktır. Bildiri 8 Kasım'da yapılacak olan mitinge çağrıyı da içerecektir.

3. 26 Ekim-28 Ekim tarihlerinde bütün üniversitelerde "cumhuriyet- sosyalizm" bağlantısı kuran masalar açılacaktır. Masalarda 8 Kasım mitingine çağrı da yapılacaktır.

4. YÖK'ün kuruluş yıldönümü olarak kronolojik tanım kazanmış olan 6 Kasım günü Öğrenci Büromuzun bir çerçeve açıklama ile belirginleştireceği şekilde, AKP, gericilik ve piyasacılık karşıtlığını ifade eden etkili eylemler örgütlenmesi burada ifade ettiğimiz hedeflerimiz açısından bütünleyici önemdedir.

5. Bütün yerelliklerde Alevi örgütlerine ziyaretler yapılacak, yürütülmekte olan çalışmalar hakkında bilgi verilecektir.

6. Çalışmalar sırasında Özgürlükler Bildirgesi destekleyici metin olarak kullanılacaktır.

7. Her çalışma alanında o alanda "AKP gericiliği"nin en somut ve ileri örneği üzerine odaklanılacak ve "hedef" belirlenerek bir çalışma başlatılacaktır. (Tarikat örgütlenmeleri, mahalle baskısı, okullardaki gerici uygulama ve baskılar vb.) Alanlardaki belirlenen bu özel başlıklar miting alanına da döviz ya da pankartla taşınacaktır. Başlatılan çalışmalar miting sonrasına da sürdürülecek ama 15 Kasım itibariyle somut hedeflere ulaşma gayretiyle sonlandırılacaktır.

8. 7 Kasım akşamı İstanbul'da "Ekim Devrimi ve Türkiye Cumhuriyeti" konulu kapalı salon toplantısı düzenlenecektir. Toplantıda Ekim Devrimi'nin Türkiye'deki işgale karşı mücadele üzerindeki etkisinin yanı sıra, Sovyetler Birliği'nde cumhuriyet fikrinin nasıl somutlandığı da açımlanacaktır.

9. İşyerlerinde 1 Kasım-7 Kasım tarihleri arasında "AKP gericiliği işçi sınıfını nasıl tehdit ediyor" konulu bir bildiri Yurtsever Cephe İşçi Birliği imzasıyla dağıtılacak, 8 Kasım mitingine çağrı yapılacaktır.

10. 8 Kasım mitingine tüm Türkiye'den katılımın artması için çaba harcanacak, diğer kentlerin İstanbul'a gelmesi konusunda Alevi örgütleriyle temasa geçilecektir.

11. TKP ve Yurtsever Cephe, mitinge şimdiye kadarki mitinglerimizin üzerinde bir nicel katılım sağlayacaktır.

12. 1 Kasım itibariyle örgütlerimize ulaşacak olan Yurtsever'in konuyla ilgili Kasım sayısı yaygın bir biçimde ve 8 Kasım tarihine kadar dağıtılacaktır.

TKP'nin Sesi - Ekim 2009 okumak için tıklayın >>>

KAYNAK : Alevihaber.com - 17 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.