TKP: AKP karanlığına "dur" demek için Kadıköy'e

TKP: AKP karanlığına "dur" demek için Kadıköy'e

TKP : AKP karanlığına "dur" demek için Kadıköy'eTürkiye Komünist Partisi Siyasi Bürosunun 8 Kasım Mitingi ile ilgili...

A+A-

TKP: AKP karanlığına "dur" demek için Kadıköy'eTKP : AKP karanlığına "dur" demek için Kadıköy'e

Türkiye Komünist Partisi Siyasi Bürosunun 8 Kasım Mitingi ile ilgili açıklamasını aktarıyoruz:

"TKP Siyasi Bürosu, son yaptığı toplantının ardından tüm TKP üyelerinin ve dostlarının içinde bulunduğumuz hafta boyunca “Eşit Yurttaşlık Hakkı” mitinginin en etkili biçimde gerçekleşmesi için çalışmalarını yoğunlaştırmaları doğrultusunda bir çağrı yapmaya karar vermiştir.

1- AKP geride kalan 7 yıl boyunca attığı her adım ile emekçi düşmanı yüzünü göstermiş, ülkemizde Amerikancılığın, patron yandaşlığının ve gericiliğin simgesi haline gelmiştir. 8 Kasım Pazar günü İstanbul Kadıköy'de gerçekleştirilecek, “Eşit Yurttaşlık Hakkı” mitingi, AKP'nin 7 yılı geride bırakan iktidarına karşı gerçekleştirilecek en kitlesel mitinglerden birisi olacaktır.

Alevilerin eşit yurttaşlık ve inanç özgürlüğü temeline oturan taleplerini ifade etmek ana hedefiyle düzenlenen miting, AKP hükümetinin hız verdiği gerici, piyasacı ve Amerikancı dönüşüme dönük tepki ve direncin ortaya konmasını da sağlamalıdır.

AKP'nin ülkemizi sürüklediği karanlığa “dur” demek gerektiğini düşünen herkes bu mitingin daha geniş halk güçlerinin katılımı ile gerçekleşmesi için elinden geleni yapmalıdır.

2- Toplumun hemen her kesiminde AKP'nin siyasal ve ekonomik düzenlemelerine dönük rahatsızlıkların artmaya başladığı bir evredeyiz. Bu noktada ülkemiz aydınlanma ve laiklik mücadelesinin önemli toplumsal güçlerinden birisi olan Alevi emekçilerin ilk tepki verenler arasında olması doğaldır.

Üstelik AKP sahtekarlığının en açık örneklerinden birisi olarak “Alevi Açılımı”nın tartışıldığı günlerde Alevi emekçilerinin, Alevi gençlerinin durdukları noktayı açıkça göstermeleri önemlidir.

3- Toplumdaki gericilik karşıtı direncin ifade edilmesi açısından önemli bir rol oynayacak olan mitingin sadece Alevi yurttaşlarımızın değil, AKP'nin ülkemizi sürüklediği felaketten rahatsızlık duyan tüm halk güçlerinin katılımıyla yapılması ayrı bir anlam taşıyacaktır.

İçinden geçtiğimiz süreçte AKP'ye karşı, Alevilerle Sunnilerin, Türklerle Kürtlerin, farklı dini ve etnik kökenden tüm emekçilerin tek yürek ve tek vucut olduğunun gösterilmesi son derece anlamlı olacaktır.

4- AKP kendisini bir demokrasi öznesi olarak pazarlarken, emekçilerin, eşitlik, özgürlük, demokrasi ve aydınlanma eksenli tüm taleplerini görmezden gelmektedir. Hem AKP'nin bu ikiyüzlü tutumunun teşhir edilip gerekli tepkinin gösterilmesi hem de emekçilerin haklı taleplerindeki ısrarının mümkün olduğunca kitlesel bir güçle ifade edilmesi için miting bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

5- Alevi yurttaşlarımızın ilerici ve aydınlanmacı potansiyelini dar siyasi çıkarlara alet etme girişimlerine karşı uyanık olunmalıdır. Demokrasi talebinin AB'ci, Soroscu liberal solcularca; laiklik talebinin sosyal demokrat olmayı bile beceremeyen çevrelerce içlerinin boşaltılmasına izin verilmemelidir.

Mitingten topluma yansıyan sonuçlardan birisi, Alevi yurttaşlarımızın ülkemizin eşitlik, özgürlük ve bağımsızlık kavgasının bir parçası olma iradesi olmalıdır.

6- Artık aynı zamanda bir simge haline gelen AKP Hükümeti'ne karşı yükselen her ses önemlidir.

Tüm TKP üyeleri ve dostları mitingin genel olarak daha etkili ve daha kitlesel olarak gerçekleşebilmesi için yoğun bir çaba harcamalı, bu çabayı kolektif bir çalışmaya dönüştürmelidir.

Bununla beraber mitingin bu metinde ifade edilen çercevede etkili bir çıkış olarak anlam kazanmasında TKP'nin mitinge kitlesel katılımı da özel olarak önemlidir.

Mitinge TKP ile birlikte katılan her emekçinin, her genç arkadaşımızın ve her Alevi yurttaşımızın, ülkemizdeki eşitlik, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin güçlenmesi için özel bir anlamı olacaktır.

8 Kasım Mitingi hem AKP'ye hem de AKP'den kurtulma çareleri arayanlara emekçi halkın gücünü göstermelidir.

Türkiye Komünist Partisi Siyasi Büro"

Alevihaber.com - 4 Kasım 2009

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.