TKP: Dersim halkı gericiliğe izin vermeyecek!

TKP: Dersim halkı gericiliğe izin vermeyecek!

TKP: Dersim halkı gericiliğe izin vermeyecek!TKP tarafından yazılı bir açıklama yapılarak 22 Ocak Cumartesi günü Dersim'de AKP'ye...

A+A-

TKP: Dersim halkı gericiliğe izin vermeyecek!TKP: Dersim halkı gericiliğe izin vermeyecek!

TKP tarafından yazılı bir açıklama yapılarak 22 Ocak Cumartesi günü Dersim'de AKP'ye ve gericiliğe karşı düzenlenecek mitinge çağrı yapıldı.

TKP tarafından yapılan açıklama AKP tüm Türkiye'de uyguladığı baskıcı ve gerici politikaları Dersim'de de uygulalamaya çalıştığı, referandumda bir kez daha AKP'ye hayır diyen Dersim'in kuşatılmak istendiği vurgulandı. Cumartesi günü Dersim'de düzenlenecek mitinge katılınılacağı açıklandı.

Yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Toplumsal yaşamın her alanında gördüğümüz gerici kuşatma ve dayatmalar adım adım Türkiye'nin her ilinde yaşama geçiriliyor. Heykellere ucube denildiği, trafik kazalarının yalnızca alkol tüketimine bağlandığı, futbol taraftarlarının tepkisinin terörle damgalandığı bir ortamdan geçiyoruz. Türkiye'de despotik ve baskıcı bir yönetim, gericilikle kuruluyor.

Nüfusun büyük bir bölümünün Alevi ve Kürt kökenli emekçilerin oluşturduğu Dersim'de de asimilasyon ve baskı politikaları her geçen gün artıyor. Gerici AKP iktidarııyla daha da palazlanan cemaat örgütlenmeleri, Türkiye'nin gericileştirilmesinde oynadıkları rolü şimdi de Dersim'de oynamaya kalkıyorlar. AKP ve AKP devletinin eliyle palazlanan cemaat örgütlenmesi referandumda hayır oyu veren Dersim emekçileri için yeni bir tehdit anlamına gelmektedir.

Seçim döneminde devletin mülki idaresi eliyle buzdolabı dağıtarak oy toplamaya çalışan AKP, seçim rüşvetleri yetmeyince baskı, kuşatma ve sindirme politikalarını devreye sokmuş bulunuyor. Kentte cemaat örgütlenmesi bu amaçla palazlandırılmakta ve devreye sokulmaktadır.

Dersim halkı, AKP'nin asimilasyon ve baskı politikalarına ve şehirde palazlandırılmaya çalışılan cemaat örgütlenmelerine hayır diyor!

Aralarında Türkiye Komünist Partisi'nin de bulunduğu birçok ilerici siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütünün birlikte düzenleyeceği miting 22 Ocak Cumartesi günü saat 10.00'da Kışla Meydanı'nda gerçekleşecek.

Türkiye Komünist Partisi, 'Her Türlü Asimilasyona ve Zorunlu Din Derslerine Hayır' adıyla düzenlenecek mitinge bütün Dersimlileri çağırmaktadır! AKP hükümetinin düzenlediği çalıştaylarla Alevileri asimile etme çabalarına, Fethullah Gülen cemaatinin Dersim'de örgütlenmesine ve Kürtçe üzerindeki baskılara karşı düzenlenecek miting, gericiliğe ve AKP'ye bir kez daha hayır anlamına gelecektir!

Bu ülkenin aydınlık yarınları emekçi halkın eseri olacaktır!

Türkiye Komünist Partisi
Genel Merkez"

(soL - Haber Merkezi) - 21.01.2011

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.