TKP: Zorunlu din dersi uygulamasına hayır!

TKP: Zorunlu din dersi uygulamasına hayır!

TKP: Zorunlu din dersi uygulamasına hayır!TKP, yaptığı bir açıklama bir kez daha "Zorunlu din dersi uygulamasına hayır" derken, 6 Kasım...

A+A-

TKP: Zorunlu din dersi uygulamasına hayır!TKP: Zorunlu din dersi uygulamasına hayır!

TKP, yaptığı bir açıklama bir kez daha "Zorunlu din dersi uygulamasına hayır" derken, 6 Kasım Cumartesi günü Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından İstanbul Kadıköy'de düzenlenecek 24 saatlik oturma eylemine katılacağını duyurdu.

Türkiye Komünist Partisi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Zorunlu din dersleri kaldırılmalı, çocuklara devlet eliyle inanç dayatılmasına son verilmelidir

ZORUNLU DİN DERSİ UYGULAMASINA HAYIR!

12 Eylül askeri darbesi ile gündeme gelen ilk ve orta öğretimdeki din derslerinin zorunlu olması uygulaması, büyük bir haksızlık olarak varlığını korumaktadır. Farklı inanç ve etnik kökenden ailelerin çocuklarının zorunlu olarak sünni islamı öğrenmeye yöneltilmeleri bir haksızlıktır. Çocuklarımızın, gençlerimizin kendi inanç ve düşüncelerini özgürce ve gelişkin bir akılla seçmelerinin yerine, zorunlu din eğitiminin korunması yanlıştır.

12 Eylül askeri darbesi, sola, emekçilere ve ilericilere karşı yapılan bir faşist darbe olarak gericiliğin de önünü açmıştır. Tarikatların, cemaatlerin at koşturduğu, Sivas gibi gerici kalkışma ve katliamların yaşandığı, toplumun bütün dokusunda gericiliğin adım adım uygulandığı 12 Eylül rejiminde, laikliğin altı oyulmuş, toplumsal yaşam dinin hakimiyetine açılmış, AKP hükümeti ile birlikte de dinsellik devlet kurumlarında da hakim olurken, laiklik tarih olmuştur.

Bugün gericiliğin bir simgesi olan türbanın “özgürlüğü” dayatılırken, zorunlu din derslerinin devam etmesi, özgürlük kisvesi altında konuşanların ikiyüzlülüğünü göstermektedir.

Zorunlu din derslerinin kaldırılmasına dönük olarak Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından düzenlenecek olan “Zorunlu Din Derslerine Hayır” yürüyüşü ve basın açıklamasına dini inanç ya da dünya görüşlerinden bağımsız olarak tüm ilericileri, aydınları, yurtseverleri ve gençleri çağırıyoruz.

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından düzenlenen bu yürüyüşe ve 24 saatlik oturma eylemine katılacak ve destek verecektir. Saat 13:00’de Kadıköy İskele Meydanı’nda gericiliğe ve AKP’ye hayır diyen emekçilerin ve ilericilerin yanında yer alacaktır.

Türkiye Komünist Partisi
Genel Merkez

Buluşma: Saat 11:30’da Kadıköy Tepe Natilius’da buluşulacak, sonrasında Kadıköy İskele Meydanı’na yürünecektir. "

(soL - Haber Merkezi) - 05.11.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.