TMMOB : Çağrımız İnsandan Yana Olan Herkese!

TMMOB : Çağrımız İnsandan Yana Olan Herkese!

TMMOB : Çağrımız İnsandan Yana Olan Herkese!TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, son gelişmeler üzerine 5 Ekim 2008 tarihinde bir...

A+A-

TMMOB : Çağrımız İnsandan Yana Olan Herkese!TMMOB : Çağrımız İnsandan Yana Olan Herkese!

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, son gelişmeler üzerine 5 Ekim 2008 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

ÇAĞRIMIZ İNSANDAN YANA OLAN HERKESE!

Barış içinde ve kardeşçe bir arada yaşama isteminde olan insanımız için ölümden, acıdan ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyen gerilim, çatışma ve saldırılar bugünlerde giderek tırmanıyor.

Altınova'da, Dikili'de ve Sarayköy'de yaşananlardan sonra bir kez daha sarsıldık. 3 Ekim 2008'de Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi kırsalında Aktütün Karakolu'nda yaşamını kaybedenlerin acısı yüreğimizi yaktı. Ölen canların ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

TMMOB söyledi, bir kez daha yineliyor:

Bu ülkede sıkılan her kurşun, atılan her bomba, patlayan her mayın, yapılan her türlü saldırı, gerçekleşen her türlü silahlı çatışma ülkemizde barış içinde bir arada yaşama umuduna vurulan bir darbedir.

Ülkemizde barış, bölgede barış ve dünyada barışı savunan biz mühendis, mimar ve şehir plancıları; defalarca silahların konuştuğu yerde barışın sesinin duyulamayacağını dile getirdik.

TMMOB söyledi, bir kez daha söylüyor:

TMMOB, taraftır. TMMOB, bu toplumu kim çatışma ortamına sürüklüyorsa; kim şiddet ve baskı politikalarında ısrar ediyorsa; kim çok kimlikli, çok kültürlü bir toplumsal modeli dışlayarak, barışın kalıcı hale getirilmesinden kaçınıyorsa; kim iç ve dış politikada gerilim yaratmaktan medet umuyorsa; kim demokratikleşmeyi AB ile pazarlık sınırında tutup, hak arama mücadelesini anti-demokratik yöntemlerle engelliyorsa onlara karşı taraftır. TMMOB, kim karşısındakinin kimliğine, kültürüne, inancına saygı gösteriyorsa; kim ülkenin sorunlarına özgürlük ve demokrasi zemininde çözüm arıyorsa onlardan yana taraftır.

Bu yaşananlara karşı; şimdi tam da; karanlığa karşı aydınlığı; baskıcı, otoriter yönetim anlayışına karşı, özgürlük ve demokrasiyi; ırkçı ve milliyetçi anlayışın beslediği linç kültürüne karşı, bir arada kardeşçe ve barış içinde yaşamayı; her şeyin para-kâr olduğu piyasa anlayışına karşı eşitliği savunma zamanıdır. Şimdi tam da, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye'de bir arada yaşamı savunma, bunun için mücadele etme zamanıdır. Şimdi geri adım atmadan temel hak ve özgürlüklere sahip çıkma zamanıdır.

Çağrımız insandan yana olan herkesedir:

Şiddete, saldırıya, çatışmaya, silaha, akan kana karşı çıkalım.

Silahların susmasını sağlayalım.

Barış içinde, bir arada ve kardeşçe yaşanacak günlere dair umudumuzu yitirmeyelim.

Mehmet Soğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı

Alevihaber.com  - 05.10.2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.