TMMOB'den 6 Mart Alevi mitingine destek

TMMOB'den 6 Mart Alevi mitingine destek

TMMOB'den 6 Mart Alevi mitingine destek Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız  ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel...

A+A-

TMMOB'den 6 Mart Alevi mitingine destek TMMOB'den 6 Mart Alevi mitingine destek

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız  ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı- Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Sekreteri Fevzi Gümüş dün bir heyetle birlikte Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Alevi örgütleri TMMOB'den 6 Mart’da İzmir'de yapılacak olan "Büyük Alevi mitingi"ne destek olmalarını istedi. Ali Balkız ziyarette yaptığı konuşmada geçen yıllarda yapılan mitinglerin ardından AKP hükümetinin "Alevi açılımı" yapmaya başladığını ve bu kapsamda Alevi Çalıştayları düzenlediğini söyledi. Bu çalıştayların Aleviler'in ihtiyaçlarına cevap vermediğini belirten Balkız, “Çalıştaylar sonuç vermedi” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Sekreteri Fevzi Gümüş ise Alevilerin demokratik istemlerinin karşılanmasının ülkeni demokratikleşmesi talebinden ayrı düşünülemeyeceğini belirterek, mühendis örgütlenmesinin Alevilerin demokratik istemlerine katkısının önemine vurgu yaptı.

Görüşmede TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı da geçen yıllarda yapılan mitinglerin Aleviler açısından tarihsel bir dönüm noktası olduğunu belirtti. TMMOB nin 6 Martta'da Aleviler'in yanında olacağını, sorunların çözülmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Alevi Haber - 17 Şuabt 2011

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.