Tokat Cemevi hizmete açıldı

Tokat Cemevi hizmete açıldı

Tokat'ta cemevi hizmete açıldı Tokat Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cemevi düzenlenen törenle önceki gün hizmete açıldı. ...

A+A-

Tokat Cemevi hizmete açıldı Tokat'ta cemevi hizmete açıldı

Tokat Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cemevi düzenlenen törenle önceki gün hizmete açıldı. 

Cemevi açılışında kısa bir teşekkür konuşması yapan Dernek Başkanı Muharrem Erkan açılışa gelen ve cemevinin açılmasında emeği olan herkese teşekkür etti. Açılış konuşmasının ardından protokol cemevinin kurdelesini keserek hizmete açtılar.

Kurdele kesiminin ardından cemevi ziyaret eden Vali basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. “Ülkemizin birliği beraberliği ve kardeşliği açısından böyle birlik ve beraberliği simgeleyen kardeşliği pekiştiren kurum ve kuruluşların tesislerin ülkemiz açısından faydalı olduğu malumumuzdur. Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yaşayan her vatandaşımız aynı haklara sahiptir. Doğusundan, batısından kuzeyinden ve güneyinden hiç bir ayrı gayrımızın olmadığı hepimizin tarafından iyi bilinmelidir.

Biz devlet ve millet olarak ta bu birlik ve beraberliği sağladıkça ayrımızın ve gayrımızın olmadığını, yüreğimizi yeşerttiğimiz müddetçe Türkiye Cumhuriyeti hiç bir zaman ve hiç bir şekilde ne bölünür ne de parçalanır. Onun için bizim farklı düşüncemiz, farklı bakış açımızın olması bizim zenginliğimizdir ”dedi.

Tokat Cemevi hizmete açıldı

Valimiz açıklamasının ardından Dernek Başkanı Muharrem Erkan’a açılışın anısına çeşitli kitaplar hediye etti.

Daha sonra Tokat cemevi tarafından 26 Haziran Atatürk külltür sarayında düzenlenen konferansa geçildi.

Tokat Cemevi hizmete açıldı

Yeşilırmak Mahallesi Hz. Ali Cami yanında bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cemevi’nin açılışına Vali Şerif Yılmaz, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, dernek başkanları ve vatandaşlarımız katıldı.

KAYNAK : Tokathaber  - 13 Mart 2010 Cumartesi

Tokat Cemevi hizmete açıldı

TOKAT'TA CEMEVİ AÇILIŞI

Tokat ilimizde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cemevi yapımı tamamlandı ve Cumartesi günü de törenle açıldı. Yeşilırmak Mahallesi Hz. Ali Camii yanında Tokat Belediyesi’nin de destekleri ile yapılan cemevinin açılış töreninde Tokat protokolünden Vali Şerif Yılmaz başta olmak üzere Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Muharrem Erkan ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, vatandaşlarımız bulundu. 

Tokat Cemevi hizmete açıldı

Cemevi açılışında kısa bir teşekkür konuşması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Muharrem Erkan açılışa gelen ve cemevinin açılmasında emeği olan herkese teşekkür etti. Açılış konuşmasının ardından protokol cemevinin kurdelesini keserek hizmete açtılar. Kurdele kesiminin ardından cemevi ziyaret eden Vali Şerif Yılmaz basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Vali Yılmaz “ülkemizin birliği beraberliği ve kardeşliği açısından böyle birlik ve beraberliği simgeleyen, kardeşliği pekiştiren kurum ve kuruluşların, tesislerin, ülkemiz açısından faydalı olduğu malumumuzdur. Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yaşayan her vatandaşımız aynı haklara sahiptir. Doğusundan, batısından, kuzeyinden ve güneyinden hiç bir ayrı gayrımızın olmadığı hepimizin tarafından iyi bilinmelidir. Biz devlet ve millet olarak da bu birlik ve beraberliği sağladıkça ayrımızın ve gayrımızın olmadığını, yüreğimizi yeşerttiğimiz müddetçe Türkiye Cumhuriyeti hiç bir zaman ve hiç bir şekilde ne bölünür ne de parçalanır. Onun için bizim farklı düşüncemiz, farklı bakış açımızın olması bizim zenginliğimizdir.” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Muharrem Erkan günün anısına Vali Yılmaz’a çeşitli kitaplar hediye etti.

PANEL ETKİNLİĞİ           

Cemevi açılışı vesilesiyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği bir de panel tertip etmişti. Cumartesi günü saat 14.00’da 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda ‘Tokat Yöresi Aleviliği ve Ocaklar’ başlığı altında panel tertip edildi.

Salonun yoğun bir şekilde dolduğu panelin açılış konuşmasını Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Muharrem Erkan yaptı. Etkinliğe katılıma teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erkan Tokat’a gelen misafirleri tanıttı. Genel Merkez’den Örgütlenme Sekreteri, Mali Sayman, Basın Yayın Sekreteri ile Tokat ilimizden katılımcıları saydı ve teşekkürlerini dile getirdi.           

“Alevi denilince akıllarda soru işareti kalıyor. Yüzyıllardır baskı altında kaldı, kendini ifade edemedi ama şu bir gerçek ki Anadolu Alevi Kültürü’nün doğduğu, beslendiği, oluştuğu ve insanlara bir ışık misali aydınlatan, dostça, kardeşçe, barış içinde paylaşımcı şekilde yaşamını idame ettiren kültürümüzün ana merkezlerinden birisi de Tokat ve yöresidir.” Diyen Muharrem Erkan “bununla ilgili düzenli bir çalışma şimdiye kadar ortaya konmadı. Ve bununla ilgili bazı yazar, çizer, araştırmacı arkadaşlarımız araştırmalarını yaptı, kitap olarak yayınladı ve burada gerçek anlamda bu kültürün oluşmasında Babalar var ve Hacı Bektaşi Veli’den bu tarafa geçen süre içerisinde Anadolu’daki bu barış, dostluk kültürünü aşılayan, insanları dil, din, ırk, meshep olarak ayırmadan 72 millete aynı gözle bakan, bunun da ötesinde inançlarında kadın erkek ayrımı yapmaksızın bir sürü güzellikleri beraber oluşturmuştur. Biz gizli kalan, gün ışığına çıkmayan bu güzellikleri sizlerle paylaştırmak için bu paneli tertip ettik.” ifadelerini kullandı.

Tokat Cemevi hizmete açıldı

PANELİSTLER           

Muharrem Erkan konuşmanın bitiminde ‘Tokat Yöresi Aleviliği ve Ocakları’ plaket vermek üzere Hıdır Temel, Selahattin Özel, Dr. Cenksu Üçer’i kürsüye davet etti. Paneli yöneten isim ise Necati Şahin oldu.

ÖN YARGILAR PARÇALANMALI           

Panele geçildiğinde ilk önce panel yöneticisi Necati Şahin kısa bir giriş açıklaması yaptı. Her sene Hubyar Tekkesi’ne geldiklerini hatırlatan Şahin ‘O 2500 rakımlı tepelerde insanlığın, dostluğun, kardeşliğin bu topraklarda nasıl yaşadığını, nasıl yeşerdiğini görüyoruz.” dedi.           

Kültür merkezlerinin milletlerin geçmişlerini geleceklerine bağlayan medeniyet köprü olduğu sözünü hatırlatan Necati Şahin “Bu topraklara dönüp baktığımızda kaç bin yıllık, ya da kaç yüz yıllık geçmişimizi biliyoruz? İşte bu bilgi eksikliği olduğu müddetçi biz yan yana otursak da birbirimizi tam tanımıyoruz hem de birbirlerini tanımayanlar insanlar arasındaki önyargılar artar. Öteki görüşü başlar. Biz insanların güzel yanlarını görmeliyiz.” dedi.
        
Ve sonrasında da Dr. Cenksu Üçer, Selahattin Özel ve Hıdır Temel sunumlarını yaptılar.

Tokat gazetesi - 13 Mart 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.