Tokat Taşlı Çiftlik'e Cemevi Yapılıyor

Tokat Taşlı Çiftlik'e Cemevi Yapılıyor

Tokat Taşlı Çiftlik'e Cemevi YapılıyorTokat Merkez ilçeye bağlı ve merkeze 10 km mesafede bulunan Taşlı Çiftlik Köyü...

A+A-

Tokat Taşlı Çiflik'e Cemevi Yapılıyor Tokat Taşlı Çiftlik'e Cemevi Yapılıyor

Tokat Merkez ilçeye bağlı ve merkeze 10 km mesafede bulunan Taşlı Çiftlik Köyü sakinleri Köylerine cemevi yapmak için kolları sıvadı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi karşısında bulunan Taşlı Çiftlik İspirlioğlu Mahallesi sakinleri 2000 m2 lik arsalarına Cem evi yaptırabilmek ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubesini Açmak için gerekli çalışmaları başlattılar. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tokat Şube Başkanı Muharrem ERKAN Köylülerle bir toplantı yaparak çalışmaları değerlendirdi. Alevi örgütlenmesi içerisinde önemli bir yapıyı oluşturan Pir Sultan Örgütlülüğünün esas hedefinin gerçekten Demokratik, laik, Sosyal bir Hukuk devleti olduğunu belirten Muharrem ERKAN "ama ne yazık ki bu ülkede ne Laiklikten, ne Demokrasiden ne de Sosyal Hukuk devletinden bahsedebiliriz" dedi.

Çağdaş, yaşanabilir, kardeşliğin ve barışın hakim kılındığı bir ülkede yaşayabilmemiz için örgütlü güce ihtiyaç olduğunu ve Alevilerin sorunlarını dile getirme konusunda Pir Sultan Abdal örgütlülüğünün lokomotif görevini gördüğünü söyleyen ERKAN, bunun için herkesin ve her kesimin elinden geldiği kadar, gücünün yettiği kadar bu yapılanmaya destek vermesi gerektiğini belirtti.

Tokat Taşlı Çiflik'e Cemevi Yapılıyor

Muharrem ERKAN Cem evi arsasını da gezerek çalışmalar hakkında köylülerden bilgi aldı. "Bu Cemevi Gazi Osman Paşa Üniversitesiyle karşı karşıya olması nedeniyle de ayrı bir önem taşımaktadır. Yapımı bittikten sonra Kültürümüze, inancımıza, öğretimize önemli katkılar sunacaktır" diyen Şube Başkanı ERKAN, "Hep Beraber ve en kısa zamanda buranın inşaatını bitireceğiz" dedi.

Tokat Taşlı Çiflik'e Cemevi Yapılıyor

Taşlı Çiflik Cemevinin Temeli Kazıldı

Gazi Osman Paşa Üniversitesi'nin karşısında bulunan Taşlı Çiftlik Köyü İspirli oğlu Mahallesine Yapılacak Olan Cemevinin  Plan ve Projeleri Tokat Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Muharrem ERKAN'ın katkılarıyla hazırlandı.

Tokat Taşlı Çiflik'e Cemevi Yapılıyor

Plan ve proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından kolları sıvayan Taşlı Çiftlik Köylüleri tam bir imece ile Cemevinin Temel kazısını gerçekleştirdiler. Cemevini en kısa zamanda bitirerek inançlarını ve kültürlerini icra edecekleri bir yere kavuşmak istediklerini söyleyen köylüler, "Anadolu Aleviliğini yok etmek, Asimile etmek isteyen anlayış ve düşünceye karşı, bu Cem ve Kültürevinin Çağdaş, Demokrat, Laik anlayışın hakim kılındığı, Kültürel çalışmaların icra edildigi bir merkez haline gelecegini" söylediler.
 
KAYNAK : Alevihaber.com - 5 Eylül 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.