Tokat’ta Alevi köyüne yıldır asfalt yapılmıyor

Tokat’ta Alevi köyüne yıldır asfalt yapılmıyor

Tokat'ta Alevi yurttaşların yaşadığı Güzelyayla köyünün yoluna 20 yıldır asfalt yapılmaması köy halkının tepkisine neden oldu.

A+A-

Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı olan Alevi yurttaşların yaşadığı Güzelyayla köyünün yoluna 20 yıldır asfalt yapılmıyor. Çevredeki tüm köylerde yol çalışmasının eksiksiz tamamlandığını belirten köy halkı yaşadıkları ayrımcılığa isyan etti.

Cumhuriyet’ten Mehmet Menekşe’nin haberine göre Güzelyayla muhtarı Yavuz Türk, çevredeki köylere ödenek verildiğini ancak sıra kendilerine gelince ödenek çıkmadığını söyledi. Güzelyayla Köyü Dernek Başkanı Durmuş Yılmaz da bu durumun AKP’ye oy vermedikleri için bir ceza olduğunu vurguladı.

ÇEVRE KÖYLERE 3 KERE ASFALT YAPILDI

Muhtarı Yavuz Türk,  “Biz yıllardır bu sıkıntıyı çekiyoruz, bir türlü bizim köyün yolu yapılmıyor. Çevredeki diğer köylere üçüncü asfalt yapıldı. O köylerin virajlarına ayna bile taktılar. Yetkililer programa alındı, yapacağız ancak ‘ödenek yok’ diyorlar. Ne hikmetse bizim köy için bir türlü ödenek çıkmıyor. Yeşilkaya köyü halı saha istedi ve en kısa sürede il özel idaresi köye halı saha yaptı. Çevre köylerin göletleri, yayla yolları bile yapılmış. Beş buçuk kilometrelik yolumuzun yapılıp asfaltlanmasını istiyoruz” dedi.

AKP’YE OY VERMEDİKLERİ İÇİN YOL YAPILMIYOR 

Güzelyayla Köyü Dernek Başkanı Durmuş Yılmaz da köylerinin iktidar partisine oy vermediği için cezalandırıldığını savunarak “Tek hizmet gitmeyen köy, bizim köy. İktidar kim olursa olsun bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlara eşit hizmet verilmeli. Çevredeki diğer köylere hizmet yapılıp da bizim köye yıllardır hizmet götürülmüyorsa bu ayrımın somut kanıtıdır” dedi.

Karadeniz Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Muharrem Erkan da Alevilere yönelik ayrımcılığın her alanda sürdüğüne belirterek “Aynı devletin yurttaşıysak, kanunlar önünde eşitsek bu ayrımcılık niçin yaşanıyor” diye sordu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.