TOKİ'den : Evin yanında cami hediye!

TOKİ'den : Evin yanında cami hediye!

Evin yanında cami hediye!    ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin...

A+A-

Evin yanında cami hediye!Evin yanında cami hediye!   

Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde halkın gecekonduları yıkılıyor. On binlerce vatandaşın evsiz kalmasına neden olan projeye tepkiler sürerken yıkılan evlerin yerine bloklar halinde binalar diken Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Trabzon ve Gümüşhane’de üç cami ve şadırvan yaptıracak. Toplu konutların ‘sosyal eksikliklerini gidermek’ için cami yapılacağı belirtildi. TOKİ’nin internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre Gümüşhane’nin Kelkit ve Trabzon’un Akçaabat ilçelerinde toplam 3 cami ve şadırvan inşaatı için 27 Mayıs 2008’de ihale açılacağı duyuruldu.

İstanbul’da Ayazma, Sulukule, Pendik, Esenyurt, Armutlu ve Maltepe gibi ilçelerin yanı sıra Ankara, Adana, Kocaeli, Bursa’da vatandaşların tepkilerine rağmen gerçekleştirilen gecekondu yıkımlarının ardından Kentsel Dönüşüm Projesi kapmasında binalar yapan TOKİ şimdi de cami inşaatlarına başlıyor. Bu çalışma kapsamında Akçaabat’ın Sarıtaş Mahallesi’nde yaptırılmakta olan ve büyük oranda yapımı ile çevre düzenlemeleri bitirilen 390 adet konutun bulunduğu alana TOKİ tarafından cami ve şadırvan yapılacak. Cami yapımı için konutların yapıldığı alana yakın bir ibadet yeri olmaması gerekçe gösteriliyor. Cami inşaatını TOKİ’nin üstlendiği belirtilirken hazırlanan projede de caminin yanı sıra şadırvan da yapılacağı belirtildi. Yine Gümüşhane Kelkit ve Şiran Toplu Konut Projesi kapsamında iki caminin yaptırılacağı duyuruldu.

1984 yılında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı olarak faaliyetlerine başlayan TOKİ’nin Toplu Konut Kanunu çerçevesinde amaç ve kapsamı “konut ihtiyacının karşılanması, konut inşaatını yapanların tabi olacağı usul ve esasların düzenlenmesi, memleket şart ve malzemelerine uygun endüstriyel inşaat teknikleri ile araç ve gereçlerin geliştirilmesi ve devletin yapacağı desteklemeler” şeklinde ifade ediliyor.

AYŞEGÜL SAVAŞTA
BİRGÜN - 26 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.