Topçu Baba Derneği artık, 'Alevi Bektaşi Federasyonu' üyesi

Topçu Baba Derneği artık, 'Alevi Bektaşi Federasyonu' üyesi

Topçu Baba Derneği artık, 'Alevi Bektaşi Federasyonu' üyesi “Topçu Baba’yı Anma Kültür Sanat Derneği”,...

A+A-

Topçu Baba Derneği artık, 'Alevi Bektaşi Federasyonu' üyesi Topçu Baba Derneği artık, 'Alevi Bektaşi Federasyonu' üyesi

“Topçu Baba’yı Anma Kültür Sanat Derneği”, 7. olağan genel kurulunda aldığı kararla, Türkiye'nin en büyük Alevi örgütlenmesi olan Alevi Bektaşi Federayonu'na katıldı.

Yönetim kurulu üyesi, emekli öğretmen Hasan Öztürk'ün yaptığı açılış konuşması ve saygı duruşunun ardından divan başkanlığına Yahya Balcı seçildi.

Daha sonra Dernek Başkanı Mustafa Can, geçen iki yıllık süreç hakkında bir konuşma yaptı. Topçu Baba örgütlülüğü içinde bu anlayışa, dolayısıyla söz konusu kültüre zarar veren kişi ve gelişmeler karşısında daha bilinçli olmak gerektiğini belirten Can, Dernek ve yönetiminin iki yıllık süreçte gerçekleştirdiği etkinlikler hakkında da bilgiler verdi. Can konuşmasını genel kurula ve üyelere teşekkür ederek bitirdi.

Can’ın konuşmasının ardından “Etkinlik raporu”, yönetim kurulu üyesi Hasan Öztürk tarafından okundu. Öztürk, geçen iki yıl boyunca yapılan etkinlikler hakkında bilgiler verdiği konuşmasının son bölümünde, istendiği ve karar alındığı halde yapılamayanlara da kısaca değindi.

Söz alan eski başkanlardan Muzaffer Engin ise dernek etkinliklerinde gençleri kazanmak üzerine görüş bildirdi. Engin, Etkinliklerin tüm üyelere duyurulması, haberleşme sistemi kurulması hakkında dilekte ve önerilerde bulundu. Engin ayrıca etkinlik ve iş yapmak durumunda olup parasal harcamalar içine girmek zorunda olan insanların bu etkinlikler sırasındaki giderlerinin dernek tarafından karşılanması gerektiğini önemle vurguladı.

Yahya Balcı yaptığı konuşmasında başlanma aşamasına gelen Topçu Baba Kültür Merkezi hakkındaki gelişmeleri detaylı biçimde aktardı. Daha sonra toplantıda Topçu Baba Kültür Derneği'nin "Alevi Bektaşi Federasyonu"na üye olup olmama durumu görüşe sunuldu. Öneri sahipleri adına Yahya Balcı, bu konuda detaylı açıklamalarda bulundu. Balcı, ABF hakkında tanıtıcı ve aydınlatıcı bilgiler verdi.

Federasyona katılım hakkında uzun tartışmalar oldu. Toplantıda bu konuda üyelerin kafalarındaki endişeler giderildi. Uzun tartışmaların ardından oya sunulan karar, oy birliğiyle kabul edildi. Böylece T.B.K.D.'nin ABF'na girmesi kararlaştırıldı.

Son olarak yeni yönetim ve organların seçimine gidildi. Tek liste halinde yapılan oylama sonucunda, Hasan Cıhan'ın listesi seçimi kazandı. Oylama sonucunun bildirilmesi üzerine Hasan Cıhan iki üç cümlelik kısa konuşmasında duygularını ve görüşlerini paylaştı.

KAYNAK : gazetetrakya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.