Topçu Baba Kültür ve Sanat Derneği'nden miting çağrısı

Topçu Baba Kültür ve Sanat Derneği'nden miting çağrısı

Topçu Baba Kültür ve Sanat Derneği'nden miting çağrısıTopçu Baba Kültür ve Sanat Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu’nun...

A+A-

Topçu Baba Kültür ve Sanat Derneği'nden miting çağrısıTopçu Baba Kültür ve Sanat Derneği'nden miting çağrısı

Topçu Baba Kültür ve Sanat Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu’nun 8 Kasım’da Istanbul’da düzenleyeceği ''Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı'' mitingi için bir çağrıda bulundu. Söz konusu mitinge ilimizden araç kaldırılacağı belirtilen çağrıda, “8 Kasım’da Kadıköy’de, meydanlardayız” vurgusu yapıldı.

İşte bu kapsamda Dernek Başkanı Selahattin Dağ ve Başkan Yardımcısı Mahmut Bozan gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Dağ ve Bozan miting ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Alevi Bektaşi Federasyonu 8 Kasım Pazar günü, tüm ülke genelinde bir katılımın gerçekleşeceği, ''Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı'' adı altında bir miting düzenliyor. Saat 13.00’de Kadıköy Meydanı’nda yapılacak olan mitinge bizler de Dernek olarak davet edildik.

Bu çerçevede saat 08.00’de Dingiloğlu Parkı önünde araç temin edilecek. Bizler de halkımızı bu önemli mitinge davet ediyoruz.

Mitingte; cemevlerinin yasal statüye kavuşması, Madımak Oteli'nin müze olması ve zorunlu din derslerinin kaldırılması gibi taleplerimiz tekrar gündeme taşıyacağız” dediler.

Miting için hazırlıklar sürüyor

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun Kadıköy'de gerçekleştireceği büyük miting yaklaşırken çalışmalar da hız kazandı. "Ayrımcılığa Karşı 8 Kasım’da Kadıköy’deyiz" Çalışma Grubu mitinge destek için imza kampanyası başlattı.

Imza kampanyası, 8 Kasım'da Istanbul Kadıköy'de gerçekleşecek mitingin daha etkili ve güçlü olabilmesi için, gazetelerde, internet sitelerinde, radyo ve televizyonlarda yayınlanmak üzere başlatıldı. Çalışma grubunun imza metninde, "Milletvekili, bürokrat, aydın, yazar, sanatçı, akademisyen, sendikacı, DKÖ temsilcisi başta olmak üzere toplumun tüm duyarlı, ilerici kesimlerini imza kampanyasına katılmaya çağırıyoruz" denildi. Demokratik hukuk devletinin en önemli kriterinin yasalar önünde ve gerçek yaşamda, hiç bir ayırım olmadan bütün yurttaşların eşit muamele görmeleri olduğunun vurgulandığı imza metninde, şu ifadelere yer verildi:

Bugün ülkemizde Aleviler eşit muamele görmüyorlar. Alevilere yönelik ayrımcılıklar devam ediyor. Ayrımcılığı ortadan kaldırmanın, toplumu yasaklardan ve eşitsizliklerden arındırmanın yolu gerekli hukuki değişiklikleri yapmaktan geçiyor. Bu yaklaşıma uygun olarak, Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından düzenlenen mitingin ana talebi olan ‘Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” talebini kendi talebimiz olarak görüyoruz. Bu talebin hayat bulması için, mevcut hükümetin hemen harekete geçmesini ve gerekli hukuki adımları atmasını istiyoruz”

KAYNAK : Trakyagundemi.com - 03.11.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.