"Toplumsal yaraların zaman aşımı olmaz"

"Toplumsal yaraların zaman aşımı olmaz"

"Toplumsal yaraların zaman aşımı olmaz"   Aydınlık Gençlik Meclisi Girişimi, bugün yazılı bir açıklama yaptı, 21...

A+A-

"Toplumsal yaraların zaman aşımı olmaz""Toplumsal yaraların zaman aşımı olmaz" 
 
Aydınlık Gençlik Meclisi Girişimi, bugün yazılı bir açıklama yaptı, 21 Aralık'ta Adana'da düzenlenecek, “Maraş'ın gerçek failleri yargılansın” ve “Katliamın gizli arşivleri açıklansın” mitingini desteklediklerini belirtti.

Aydınlık gençlik Meclisi Girişimi açıklamasında, 30 yıl önce Maraş'ta, Alevi halkını katliama uğradığını hatırlattı, “Alevi-Sunni çatışması olarak lanse edilen bu insan avının dosyası halen aydınlatılmış değil” dedi.

Maraş katliamının zamanaşımı ile unutturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Gençlik Meclisi, “Katliamlar; zamanaşımlarıyla, görmezden gelmelerle unutulmaz. Toplumsal yaraların zaman aşımı olmaz” vurgusu yapıldı, “Gelin katliamları "unutturmaya" çalışmaktan vazgeçelim. 30 yıl geçti, halen Maraş Katliamı unutulmadı. Unutulmayacak da… Gelin bu katliamları unutmak yerine, ülkemiz halkının arasına örülmüş bir duvar olmaktan çıkaralım” denildi.

Maraş Katliamını Aydınlatma Komisyonu

Meclis, katliamın 30. yılında bir çağrı yaptı: “Gelin, Maraş'ın 30. yılında bir komisyon kuralım. Alevi örgütlerinin, Kahramanmaraş yerel sivil toplum örgütlerinin, insan hakları kuruluşlarının, gençlik temsilcilerinin, tarihçilerin, siyasetçilerin katıldığı bir, “Maraş Katliamını Aydınlatma Komisyonu" kuralım. Gerçek suçluları bulalım.

Katliamların gerçek failleri bulunmalı, bu katliamlar aydınlatılmalıdır” denilen açıklamada, 21 Aralık'ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Federasyonu'nun Adana'da düzenleyeceği “Maraş'ın gerçek failleri yargılansın” ve “Katliamın gizli arşivleri açıklansın” mitingini desteklerini duyurdu.

ATILIM - 13.12.2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.