Torbalı'da Sivas anması

Torbalı'da Sivas anması

Torbalı'da Sivas anmasıTKP Torbalı İlçe Örgütü, Sivas katliamının yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı.soL...

A+A-

Torbalı'da Sivas anmasıTorbalı'da Sivas anması

TKP Torbalı İlçe Örgütü, Sivas katliamının yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı.

soL (TORBALI) Türkiye Komünist Partisi (TKP) Torbalı İlçe Örgütü, Torbalı Belediyesi önünde bir basın açıklaması düzenleyerek yaşanan katliamı protesto etti.

Basın açıklaması öncesi; Torbalı girişinden Belediye Meydanına kadar kortej oluşturarak yürüyen TKP ve Yurtsever Cephe Üyeleri "Sivas’ı unutmadık! Gericilikle mücadele bizim işimiz" yazılı bir pankart ardında Belediye Meydanında toplandılar.

Burada yapılan basın açıklamasında “Televizyonlarda canlı yayınlarda, milyonlarca insanın, Emniyet Teşkilatının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Ankara’da koltuklarından kalkma gereği dahi duymayan siyasetçilerin, bürokratların yani kısacası tüm Türkiye’nin gözleri önünde bir avuç korunmasız, masum insan bir otelin merdiven boşluklarına, odalarına sıkıştırılmışlardı. Hatırlıyor musunuz?” denildi. Yapılan açıklamada katliamın gerçekleştiği günlerde çeşitli siyasilerin sarfettiği sözlere dikkat çekilirken şu sözlere yer verildi: “Başta ABD olmak üzere yıllarca gericileri aydınlanmacılık karşısında besleyen emperyalistlerin bize ödettiği bedelleri; siyasal iktidarların ister gerici ister sözde soysal demokrat, liberal veya milliyetçi, hangi partiden olursa olsun bu emperyalist güçlere uşaklık etmekte birbirleriyle yarıştıklarını, dün Sivas’ı yakanların, bugün memleketi satanlar olduğunu bizler iyi hatırlıyoruz, hatırlatmaya devam edeceğiz.”

Açıklama, “TKP olarak biz diyoruz ki: Gericilikle mücadele bizim işimiz” sözleriyle son bulurken, eylem açıklamanın ardından parti binasına kadar sloganlarla yürüyerek bitirildi.

KAYNAK : SOL HABER - 3 Temmuz 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.