Torbalı'da türbanlı doktor

Torbalı'da türbanlı doktor

Torbalı'da türbanlı doktor   İlçe kaymakamlığınca hakkında soruşturma başlatılan Kızılışık'ın erkek hastalara bakmadığı...

A+A-

Torbalı'da türbanlı doktorTorbalı'da türbanlı doktor
  
İlçe kaymakamlığınca hakkında soruşturma başlatılan Kızılışık'ın erkek hastalara bakmadığı vurgulandı
 
AKP hükümetinin türban konusunda verdiği tavizlerin ardından, İzmir Torbalı Yeniköy Sağlık Evi'nde kadın doktorların erkek hastaları tedavi etmediği, kötü davrandığı iddia ediliyor.

AKP hükümetinin türban konusunda verdiği ödünlerin ardından, doktorların da türbanla görev yapmaya başladığı belirtiliyor. Torbalı'da da türbanla görev yapan ve erkekleri muayene etmediği belirtilen kadın doktor hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Torbalı Yeniköy 6 No'lu Sağlık Evi'nde çalışan doktor Aysel Kızılışık , görev başında türban taktığı ve erkek hastaları tedavi etmediği gerekçesiyle İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Torbalı Kaymakamlığı'na şikâyet edildi. Köy halkının yazdığı dilekçede Kızılışık'ın Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personel Kılık Kıyafetine Dair Yönetmelik'e uymadığı, aynı zamanda köy halkına da kötü davrandığı savlandı. Kızılışık'ın erkek hastaların vücudunda oluşan yaralara bakmamayı tercih ettiği belirtilerek sağlık evinden gönderilmesi istendi.

Gelişmeler üzerine doktor Kızılışık hakkında soruşturma açıldı. 15 gün önce açılan soruşturmanın sürdüğünü söyleyen Torbalı Kaymakamı Nihat Kaynar, "Kızılışık'ın türbanla görev yapması, erkekleri tedavi etmemesi, köylülere kötü davranması gibi şikâyetler var. Vatandaşların bu talebi üzerine konu soruşturuluyor. Rapor henüz elimize ulaşmadı" diye konuştu.

CUMHURİYET - 29 Aralık 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.