Trabzon da lisede türban incelemesi

Trabzon da lisede türban incelemesi

Trabzon’da lisede türban incelemesiTrabzon Valiliği, ildeki bir liseye öğrencilerin türbanla girdiği iddiaları üzerine konuyla ilgili...

A+A-

Trabzon’da lisede türban incelemesiTrabzon’da lisede türban incelemesi

Trabzon Valiliği, ildeki bir liseye öğrencilerin türbanla girdiği iddiaları üzerine konuyla ilgili inceleme başlattı.

TRABZON - Trabzon Valiliği, bir gazetenin manşetinde, Trabzon Fatih Lisesi’nde bazı kız öğrencilerin bir süredir yöneticilerin bilgisi dahilinde türbanla okula girdikleri iddia edilen “Türban Liseye de Girdi” başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı.

Haber üzerine, Trabzon Valisi Nuri Okutan’ın talimatıyla iki müfettiş görevlendirilerek inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, “ayrıca okul müdürüyle yapılan görüşmede, kesinlikle okul içinde ve ders saatlerinde kız öğrencilerin başörtülü bir şekilde dolaşmadıkları beyan edilmiştir” denildi.

Öğrencilerin hangi kılık kıyafetle derse gireceklerinin yönetmeliklerde açıkça belirtildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Öğrencilerin mevcut kural ve yönetmeliklere aykırı bir şekilde derse girmeleri mümkün değildir.

Yönetmeliklere aykırı davranan öğrencilerin disiplin suçu işlemiş olacakları açıktır. Ayrıca onlara göz yuman idarecilere ve öğretmenlere de yönetmelikler çerçevesinde ceza uygulanmaktadır. Bütün bunlara rağmen yapılan inceleme ve soruşturma neticesinde mevcut yönetmeliklere aykırı bir durum tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlem yapılacak ve ayrıca inceleme bittiğinde açıklamada bulunulacaktır.”

AA - NTV - 09 Aralık 2007

İLGİLİ HABERLER :

Türban yasağı bu lisede yok

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.